Μία από τις 25 Mercedes-AMG GT Black Series βγαίνει στο «σφυρί» και οι συλλέκτες τρίβουν τα χέρια τους


Πρόκειται για την ειδική έκδοση P One Edition την οποία μέχρι πρότινος μπορούσαν να την αποκτήσουν μόνο όσοι είχαν κάνει την παραγγελία τους για την AMG One.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 25/8/2023

Η Mercedes-AMG GT Black Series P One Edition ήταν διαθέσιμη μόνο σε εκείνους που είχαν κάνει την παραγγελία τους για την πανίσχυρη -και πανάκριβη- AMG One. Τώρα, ένα από τα παραδείγματα που βγήκαν από το εργοστάσιο των Γερμανών, βγαίνει για πρώτη φορά στο «σφυρί» μέσω του Bring a Trailer.

Πιο συγκεκριμένα, είναι μία από τις 25 μόλις μονάδες που κατασκευάστηκαν για την αγορά των ΗΠΑ, η οποία όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες GT Black Series P One Edition που έχουμε δει να κάνουν τον γύρο του κόσμου και του διαδικτύου, αυτή είναι φινιρισμένη με γυαλιστερή μαύρη βαφή κι έχει διακοσμηθεί με εκατοντάδες μικροσκοπικά ασημένια τριάκτινα αστέρια.

Σύμφωνα με την αγγελία, έχει διανύσει μόλις 177 km κι είναι καταχωρημένη στην πολιτεία της Β. Καρολίνα. Η εμφάνιση του οχήματος είναι εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από τα χρώματα της ομάδας στη Formula 1, αφού εκτός από το μαύρο χρώμα και τα αστέρια, φέρει λεπτομέρειες στην τιρκουάζ απόχρωση της Petronas στις ποδιές και τους τροχούς. Αυτοί έχουν διάμετρο 19 και 20 ίντσες για το μπροστινό και πίσω μέρος αντίστοιχα και συνοδεύονται από ελαστικά Μichelin Pilot Sport Cup 2 R μεγέθους 295/35 μπροστά και 335/30 πίσω.

Περνώντας στην καμπίνα, βρίσκει κανείς τα ειδικής έκδοσης αγωνιστικά καθίσματα της P One Edition, τα οποία έχουν επενδυθεί με δέρμα σε μαύρο χρώμα και λεπτομέρειες από ύφασμα Alcantara και τιρκουάζ χρώμα.

Όσο γι αυτό που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα, η P One Edition ακολουθεί τα χνάρια της «συμβατικής» AMG GT Black Series. Φέρει λοιπόν έναν twin-turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος παράγει 720 PS και 800 Nm ροπής. Τον πανίσχυρο κινητήρα συνοδεύει ένα σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.