Mία Ferrari GTO του 1962 πωλήθηκε για 48 εκατομμύρια δολάρια


Νέο ρεκόρ σε επίσημη δημοπρασία και πάλι για μία Ferrari GTO του 1962 με μεγάλη αγωνιστική ιστορία πίσω της.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: SOTHEBY'S
  • 26/8/2018

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, έστω και για άλλη μια φορά, μία Ferrari GTΟ είναι αυτή που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί σε επίσημη δημοπρασία, εκτοπίζοντας και πάλι μία GTO. H συγκεκριμένη που πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby's είχε οδηγηθεί από τον Phill Hill και είχε κερδίσει δύο φορές την κλάση της στο Targa Florio. 

H τιμή εκκίνησης ήταν τα 33 εκατομμύρια δολάρια και με βήματα των 250.000 δολαρίων έφθασε στα 48,5 εκατομύρια δολάρια. Η GTO είναι το κορυφαίο αυτή την στιγμή μεγάλο classic με τις τιμές της να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς υπάρχει και η πληροφορία ότι έχει αλλάξει χέρια και στα 70 εκατομμύρια δολάρια (αλλά σε ιδιωτική συναλλαγή και όχι επίσημη δημοπρασία). Έχουν κατασκευαστεί μόλις 36 από αυτές, οι οποίες όλες έχουν επιβιώσει, και το συγκεκριμένο θεωρείται το πιο πολύτιμο από άποψη ιστορικής αξίας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι εκείνο με το σασί νούμερο 3413 GT και ήταν το τρίτο που κατασκευάστηκε. Μετά το 1962 πωλήθηκε σε έναν πελάτη της Ferrari, τον Edoardo Lualdi-Gabardi ο οποίος το έτρεξε σε κάποιους αγώνες, ενώ την επόμενη χρονιά την πούλησε σε έναν άλλο Ιταλό οδηγό, τον Gianni Bulgari, ο οποίος έτρεχε στα Targa Florio του 63 και 64. Σε όλη της την πορεία η συγκεκριμένη GTO έχει τρέχει σε 20 αγώνες χωρίς να έχει παρουσιάσει κάποια βλάβη ή τρακάρισμα, ενώ στην υψηλή τιμή της συνέβαλε το γεγονός ότι παραμένει ορίτζιναλ στα κύρια μηχανικά μέρη της.