Μια κλεφτή ματιά στο Lada Niva του 2024


Με τη Lada να έχει επίσημα ανακοινώσει την αναβίωση του Niva, οι πρώτες ψηφιακές απεικονίσεις του πως θα μπορούσε να είναι το νέο σκληροτράχηλο 4Χ4 των Ρώσων αρχίζουν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

  • 28/1/2021

Συνήθεις ύποπτοι οι άνθρωποι πίσω από το ρωσικό site Koleca. Αυτοί ανέβασαν δύο νέα renderings, που παρουσιάζουν το πώς θα μπορούσε να είναι η επόμενη γενιά Niva. Πρακτικά μιλάμε για μία αναγέννηση του κλασικού off roader, αντίστοιχη (σχεδιαστικά τουλάχιστον) με αυτή που βίωσε το νέο Land Rover Defender.

Οι ψηφιακές αυτές απεικονίσεις, προφανώς, δεν είναι επίσημες. Βασίζονται όμως στο teaser της ίδιας της εταιρίας, οπότε σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζουν αυτό που περιμένουμε να αντικρύσουμε, σε μερικά χρόνια από σήμερα.

Κάποιες πρώτες φήμες θέλουν το νέο Niva να βασίζεται σε ένα από τα πατώματα της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και συγκεκριμένα στο CMF-B. Εάν ισχύει αυτό, τότε πρακτικά θα έχει κοινή βάση με τα Renault Captur και Nissan Juke.

Βεβαίως, λόγω της ιστορίας και της φιλοσοφίας του μοντέλου, δεν αναμένουμε να δούμε κάποιο ασφάλτινο SUV αλλά πολύ περισσότερο ένα ATV (All Terrain Vehicle), ικανό να κινείται σε κάθε είδους ανάγλυφο.

Άλλες φήμες πάλι, αναφορικά με τους κινητήρες, θέλουν το Niva του 2024 να εφοδιάζεται με ένα ατμοσφαιρικό σύνολο 1,8 λίτρων, σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, στη βασική του έκδοση.

Εναλλακτικά, θα υπάρχει και ο γνωστός 1.300άρης turbo κινητήρας της Renault, με CVT κιβώτιο της Jatco. Όσο για την κίνηση, θα μεταδίδεται φυσικά σε όλους τους τροχούς. Ίσως και με τη δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.