Αγνώριστο το νέο Lada Niva!


H Lada περνά σε μια νέα εποχή αφού θα χτίσει μια νέα γκάμα πάνω σε νέα πλατφόρμα και σχεδιαστικό μοτίβο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LADA
  • 14/1/2021

Ο όμιλος Renault πρόσφατα αποκάλυψε τα πλάνα του και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται η αναβάθμιση της Avtovaz στην οποία ανήκει η Lada. Τα πλάνα έχουν ως στόχο την ανανέωση του στόλου της ρωσικής εταιρίας με τέσσερα ολοκαίνουργια μοντέλα συμπεριλαμβανομένου του νέου Niva που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Μια πολύ σημαντική είδηση είναι πως η Lada θα χρησιμοποιεί πολλά κοινά μηχανικά μέρη με την Dacia και συγκεκριμένα την πλατφόρμα CMF-B. Κάτι που σημαίνει πως το νέο Niva θα αποχαιρετήσει μια κλασική συνταγή με τη παλιά old-school αλλά αποτελεσματική τετρακίνηση που χρησιμοποιεί από το 1976. Έτσι, θα υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία της Lada με την Dacia αλλά με τις δύο εταιρίες να παραμένουν αυτόνομες.

Το νέο Niva θα έχει μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστικά φιλοσοφία, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό teaser. Μάλιστα θα έχει και δύο εκδόσεις αμαξωμάτων, την compact και την medium. Για την ακρίβεια θα έχει κοινά στοιχεία με το επερχόμενο Dacia Bigster, ενώ μια εξίσου σημαντική είδηση είναι πως η Lada θα αποκτήσει το 2025 και ένα δεύτερο μικρομεσαίο SUV.

«Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του Renault Group, η Avtovaz φέρνει το ισχυρό επιχειρηματικό της μοντέλο και την ανταγωνιστικότητά της στη νέα επιχειρηματική συμμαχία Dacia & Lada. Το λανσάρισμα όλων των νέων Niva το 2024 θα σηματοδοτήσει ένα ορόσημο για τη Lada στη Ρωσία, αλλά θα ανοίξει και νέους ορίζοντες για τη μάρκα» λέει ο Yves Caracatzanis, CEO του Avtovaz Group.