Μία Lamborghini Huracαn EVO RWD Spyder σε γραμματόσημο


Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ, ΩΣΤΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.

  • 20/5/2020

Για όσους είσαστε κάτω των 20 ετών, κάποτε η αλληλογραφία γινόταν με έγγραφες επιστολές, τις οποίες ταχυδρομούσαμε στον παραλήπτη «πληρώνοντας» το σχετικό τέλος μέσω γραμματοσήμων. Οι υπόλοιποι, μάλλον δεν θέλετε συστάσεις για να καταλάβετε σε τι αναφερόμαστε. Μπορεί τα γραμματόσημα να κοντεύουν να εκλείψουν, μπορεί το χόμπι του φιλοτελισμού να έχει συρρικνωθεί, σε υπερθετικό βαθμό, Με κάτι τέτοιες όμως προσπάθειες βρίσκουμε λόγο να τα επαναφέρουμε στη ζωή μας.

Το γραμματόσημο που βλέπετε είναι ψηφιακό και έχει σχεδιαστεί από την εταιρία Bitstamps, η οποία διαθέτει μία εφαρμογή για τη δημιουργία αλλά και τη συλλογή ψηφιακών γραμματοσήμων. Η Bitstamps συνεργάστηκε με τη Lamborghini, με στόχο τη δημιουργία μίας σειράς 20 γραμματοσήμων, που έχουν ως αντικείμενο μοντέλα της Ιταλικής φίρμας. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το πρώτο εξ αυτών είναι η Huracán EVO RWD Spyder, το νεότερο αυτοκίνητο που κύλησε από τη γραμμή παραγωγής της St. Agatha.

Δεν γνωρίζουμε ποια μοντέλα έχουν επιλεγεί για να συμπληρώσουν τη συλλογή, περιμένουμε όμως με αγωνία για τη συνέχεια. Συνολικά θα παραχθούν μόλις 20.000 αντίτυπα, τα οποία μπορεί κανείς να διατηρήσει στο λογαριασμό του στην εταιρία ή και να τα μεταπωλήσει, μέσω τεχνολογίας blockchain. Όσο για την αξία τους, ως ψηφιακά αντικείμενα, θα είναι αντίστοιχη της ζήτησης.