Μια McLaren για όλη την οικογένεια!


Ανεξάρτητος σχεδιαστής προσπαθεί να συνδυάσει αρμονικά την προσωπικότητα και το χαρακτήρα της McLaren, με θέσεις για τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό

  • 15/4/2021

Η McLaren έχει συστηματικά αρνηθεί να κατασκευάσει ένα crossover, παρόλο που εταιρείες σαν την Aston Martin ή την Lamborghini το έχουν ήδη πράξει με την DBX και την Urus αντίστοιχα.

Ακόμα και η Ferrari προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, αφού η Purosangue αναμένεται να γίνει το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας.

Μήπως όμως μας ξεγελάσει όλους κάνοντας κίνηση ματ; Λέτε να ετοιμάζει κάποιο τετραθέσιο super sedan, ως φυσική εξέλιξη της GT και εμείς να μην έχουμε πάρει μυρωδιά;

Λίγες τις θεωρούμε τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο, αν και ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Andrey Sulemin, μάλλον έχει άλλη άποψη.

Δίνοντας την ονομασία «44», ο δημιουργός του σχεδίου πιστεύει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο  θα μπορούσε κάλλιστα να διαθέτει το DNA μιας McLaren, προσφέροντας χώρο στο εσωτερικό για τέσσερις επιβάτες. Όπως διακρίνετε και από τις φωτογραφίες, το σχήμα είναι ιδιαίτερα κομψό, αλλά παράλληλα δυναμικό.

Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι τα μαύρα στοιχεία στο αμάξωμα, οι τέσσερις πόρτες χωρίς χειρολαβές και η γυάλινη οροφή. Εμπρός ξεχωρίζουν τα λεπτά μοντέρνα φωτιστικά σώματα, ενώ πίσω το αρκετά μυώδες τελείωμα και ο διαχύτης.

Ο Andrey Sulemin υποστηρίζει πως το σχέδιο του είναι συμμετρικό, διαθέτει τις ιδανικές αναλογίες και διατηρεί τη φιλοσοφία της εταιρείας.

Και συμπληρώνει πως το εγχείρημα να χωρέσεις τέσσερις ανθρώπους σε ένα αυτοκίνητο σαν την McLaren, χωρίς να χάσει την ταυτότητα του δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.