Pandelleria: Το νησί που έχει περισσότερα FIAT Panda από κατοίκους (video)


Panda όλων των «ηλικιών» και των τύπων πρωταγωνιστούν στις καθημερινές ιστορίες των κατοίκων του νησιού που βρίσκεται ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία.

  • 6/3/2023

Με περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας και σχεδόν 8 εκατομμύρια πωλήσεις, το FIAT Panda διεκδικεί επάξια τον τίτλο του το πλέον δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης στην Ευρώπη.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1980 και τρία χρόνια αργότερα ακολούθησε η τετρακίνηση έκδοσή του. Η συμπλήρωση 40 χρόνων της 4Χ4 εκδοχής του οδήγησε την εταιρεία ανακατασκευών Inglorious Basterds Cycles στην απόφαση να παρουσιάσει μια δική της, επετειακή, έκδοση.

Από την πλευρά της, η FIAT διάλεξε έναν ξεχωριστό τρόπο για να τιμήσει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Giambattista Vico στο Pomigliano d’ Arco της Νάπολης, όπου κατασκευάζεται το Panda. Με επίκεντρο το όμορφο νησί Pandelleria που βρίσκεται νότια της Σικελίας, η FIAT δημιούργησε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, για το μέρος με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Panda στον κόσμο.

«Μετά από 43 χρόνια πορείας, το FIAT Panda είναι το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη. Για να τιμήσουμε αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της αυτοκίνησης, αλλά και τους ανθρώπους που το κατασκευάζουν δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ ‘Pandelleria’», ανέφερε ο Olivier Francois, CEO της FIAT και CMO της Stellantis και πρόσθεσε: «Πρώτοι είχαν την ευκαιρία να το δουν οι εργαζόμενο στο Pomigliano d’ Arco που βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία του Panda, ενός ονόματος που αντιπροσωπεύει σήμερα και θα συνεχίσει και στο μέλλον να αντιπροσωπεύει την ιταλική αυτοκίνηση».

Το Pandelleria είναι τοποθετημένο στη μέση της Μεσογείου και «φιλοξενεί» Panda όλων των ηλικιών και τύπων. Το 30λεπτο ντοκιμαντέρ ταξιδεύει τους θεατές στα υπέροχα τοπία του νησιού και τις καθημερινές ιστορίες των 7.335 κατοίκων του (στοιχεία απογραφής 2022) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μοντέλο της FIAT.

Ανάμεσά τους εκείνη ενός μελισσοκόμου, ενός μουσικού, ενός μηχανικού, ενός ιερέα και πολλών άλλων. Κοινός παρονομαστής η κοινή αγάπη όλων για το FIAT Panda, το οποίο τους βοηθά στις καθημερινές τους ασχολίες με την ευελιξία και πρακτικότητά του. Οι ιστορίες των ανθρώπων αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιτυχίας που μπορεί να έχει ένα όχημα όταν εστιάζει στην απλότητα, την ευκολία και τον προσιτό χαρακτήρα.

«Giambattista Vico»: Το «σπίτι» του Panda

Το εργοστάσιο Giambattista Vico στο Pomigliano d’ Arco αποτελεί μια από τις πλέον προηγμένες μονάδες παραγωγής της Stellantis. Εγκαινιάστηκε το 1972, ενώ από το 2011 ξεκίνησε εκεί η παραγωγή του FIAT Panda.

Ένα σύμβολο της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και έχει κατακτήσει στην πορεία του σειρά βραβεύσεων, ενώ σήμερα εφαρμόζει καινοτόμες πρωτοβουλίες με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού, αλλά και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Pandelleria» για το νησί που έχει περισσότερα Panda από κατοίκους: