Μία Mercedes G-Wagen του 1980... απέναντι στην Brabus G800 των 800 PS (video)


Το παρελθόν και το παρόν ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου παρουσιάζονται σε ένα μοναδικό video.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/8/2023

Τι μπορεί να συνδέει ένα μοντέλο σε βάθος 43 ετών; Υπάρχουν ακόμα κάποια κοινά στοιχεία στο DNA ή έχει μεταμορφωθεί πλήρως;

Σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και σε πιο σύντομη διάρκεια ζωής, ορισμένα μοντέλα αλλάζουν εντελώς χαρακτήρα. Πολλές φορές ακόμα και segment, μεταβαίνοντας για παράδειγμα από πολυμορφικά στην κατηγορία των SUV.

Στην περίπτωση της Mercedes G-Class, της περίφημης G-Wagen, που ξεκίνησε ως στρατιωτικό όχημα και μετετράπη σε επιβατικό το 1979, το κανάλι Donut του YouTube, αποφάσισε να τεστάρει… τα δύο άκρα.

Προμηθεύτηκε την πρώτη G-Wagen, του 1980 στην έκδοση των 80 PS όπως αναφέρεται στο κανάλι και την πιο «σκληροπυρηνική» της, νέα, εκδοχή, την Brabus G800 Widestar, που αποδίδει 800 PS και 1.000 Nm ροπής και κοστίζει... 453.000 δολάρια!

Οι δύο συντελεστές του video οδήγησαν ταυτόχρονα και τα δύο οχήματα, εντοπίζοντας τις διαφορές, αλλά και δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εικόνα με τον εντελώς αντίθετο χαρακτήρα. Παράλληλα, παρουσίασαν και μία μικρή αναδρομή στην ιστορία του μοντέλου.

Σε μια τέτοια «συγκριτική» δοκιμή, δεν υπάρχουν νικητές. Άλλωστε, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, παρά μόνο διαπίστωσης της εξέλιξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και αποκόμισης μοναδικών εμπειριών.

Παρακολουθείστε το video με τα δύο μοναδικά, το καθένα για διαφορετικούς λόγους, G-Wagen.