Η Mercedes G 500 «αποχαιρετά» τον V8 με την περιορισμένη έκδοση «Final Edition» (photos)


Η ειδική έκδοση γιορτάζει τα 30 χρόνια από την πρώτη «εμφάνιση» του V8 στην G-Class αλλά και σηματοδοτεί το τέλος εποχής του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 29/6/2023

Πριν από 30 χρόνια, η Mercedes εξόπλισε για πρώτη φορά την G-Class με V8 κινητήρα. Η 500 GE V8 παρουσιάστηκε σε πολύ περιορισμένη έκδοση το 1993 και σηματοδότησε την πρώτη «εκτόξευση» του φημισμένου off-roader.

Τώρα, με την έκδοση «Final Edition» η γερμανική φίρμα γιορτάζει τα 30ά γενέθλια, αλλά και ταυτόχρονα το τέλος εποχής του V8 στην G 500. Σε μόλις 1.500 αντίγραφα, ο V8 biturbo κινητήρας 4,0 L, με απόδοση 421 PS, θα εμφανιστεί για τελευταία φορά κάτω από το καπό της.

Η περιορισμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Μαύρο, MANUFAKTUR white mango και MANUFAKTUR olive mango. Κάθε μία χρωματική παραλλαγή θα παραχθεί σε 500 μονάδες και θα συνοδεύεται από εσωτερικό MANUFAKTUR.

«Η Final Edition είναι το δώρο μας για τα 30ά γενέθλια της G 500, η οποία το 1993 θεωρήθηκε ο προάγγελος του high-end off-roader στην πολυτελή κατηγορία. Με τις αποκλειστικές λεπτομέρειες εξοπλισμού του, το περιορισμένο ειδικό μοντέλο είναι επίσης ένα κατάλληλο δώρο αποχωρισμού για τον V8 biturbo κινητήρα της G 500», τόνισε ο Δρ. Emmerich Schiller, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz G και επικεφαλής του τμήματος οχημάτων εκτός δρόμου της Mercedes-Benz.

Η περιορισμένη έκδοση «πατά» σε ζάντες ελαφρού κράματος AMG 20 ιντσών σε σχέδιο 5 διπλών ακτίνων, οι οποίες είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος και έχουν γυαλιστερό φινίρισμα σε συνδυασμό με το φινίρισμα olive magno MANUFAKTUR. Για τις άλλες δύο παραλλαγές διατίθενται σε μαύρο χρώμα με γυαλιστερό φινίρισμα.

Η επιγραφή «Final Edition» εμφανίζεται στο πίσω μέρος, αλλά και στις χειρολαβές. Παράλληλα, ένας προβολέας κάτω από τους εξωτερικούς καθρέπτες προβάλλει στο οδόστρωμα τη φωτεινή επιγραφή «Stronger than time», όταν το SUV είναι σταματημένο.

Υπάρχει μία σειρά από αποκλειστικά φινιρίσματα που τονίζουν τη μοναδικότητα της έκδοσης, όπως διάφορα πρόσθετα μέρη στο αμάξωμα και στα γυαλιστερά χρωμιωμένα φινιρίσματα. Η ίδια επιγραφή υπάρχει και στο ειδικό κάλυμμα που προσφέρεται μαζί με το αυτοκίνητο, για προστασία από τη σκόνη και τις γρατσουνιές σε κλειστούς χώρους.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι επιβάτες καλωσορίζονται από τη φωτεινή επιγραφή «FINAL EDITION» στα μαρσπιέ των θυρών. Το ίδιο συναντούν και στις χειρολαβές, ενώ ένα γνήσιο ασημένιο νόμισμα με τη μορφή πινακίδας για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο στο πίσω μέρος του κλειδιού του οχήματος.

Το ηχοσύστημα surround Burmester, μαζί με τα καθίσματα από δίχρωμο δέρμα MANUFAKTUR nappa αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού. Άλλωστε, σχεδόν ολόκληρο το εσωτερικό είναι επενδεδυμένο από δέρμα nappa, από τον χώρο των αποσκευών μέχρι την επένδυση της οροφής και από τα πάνελ μέχρι τους διακόπτες ρύθμισης των καθισμάτων.

Η τιμή της G 500 «Final Edition» στη Γερμανία ξεκινά από 196.350 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%.