Μια Porsche με τη θέση του οδηγού στο κέντρο!


Ένα ακόμα άγνωστο concept το οποίο προέβλεπε την τοποθέτηση του οδηγού στο κέντρο του αμαξώματος αποκάλυψε η Porsche.

  • 11/11/2020

H Porsche αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα ένα ακόμα στοιχείο από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της, ρίχνοντας φως σε ένα άγνωστο concept car το οποίο δεν είχε την τύχη να φτάσει στη γραμμή παραγωγής.

Αν και η φωτογραφία που δημοσίευσε η γερμανική φίρμα είναι άκρως αινιγματική, τα στοιχεία που τη συνοδεύουν αποκαλύπτουν τις σκοτεινές προθέσεις του σχεδιαστικού τμήματος της Porsche.

Αυτό που κάνει να ξεχωρίζει το συγκεκριμένο concept είναι η θέση του οδηγού, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου, καταλαμβάνοντας τον ελάχιστον δυνατό ζωτικό χώρο από τον θάλαμο επιβατών.

Το ενός όγκου αμάξωμα είναι ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά το συγκεκριμένο concept car «ξένο» ως προς την φιλοσοφία που κατά παράδοση ακολουθούν τα μοντέλα της Porsche, αν και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι τα SUV της γερμανικής φίρμας δεν απέχουν σημαντικά από αυτήν τη λογική.

Το τελευταίο στοιχείο που συνοδεύει το πρωτότυπο μοντέλο της Porsche είναι η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης την οποία ενσωμάτωνε, δικαιολογώντας εν μέρει και τη τροποποιημένη διάταξη του θαλάμου επιβατών.