Volkswagen: Oριστικό το όχι στην Τουρκία


Ο όμιλος Volkswagen δεν προχωρά στην κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία και επεκτείνει αυτό της Σλοβακίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VW
  • 11/11/2020

H πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στην αναθεώρηση των μελλοντικών ενεργειών και σχεδίων τους και μια από αυτές είναι και ο όμιλος Volkswagen.

Ο οποίος αναθεώρησε τις, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Herbert Diess, τις ανάγκες παραγωγής του και κατέληξε πως δεν χρειάζεται η προσθήκη ενός ακόμα εργοστασίου. Αυτό σημαίνει πως η επένδυση του γερμανικού ομίλου στην περιοχή της Σμύρνης, όπου σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα θα κατασκευάζονταν από το 2022 και μετά οι επόμενες γενιές των Volkswagen Passat και Skoda Superb ακυρώνεται οριστικά.

H ακύρωση του εργοστασίου στην Τουρκία θα έχει επιπτώσεις, όπως παραδέχθηκε και ο Diess, στις πωλήσεις του ομίλου στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας.

Αντίθετα το Group Volkswagen θα επενδύσει στο ήδη υπάρχον εργοστάσιό του κοντά στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα. Όπου κατασκευάζονται τα μίνι του ομίλου -VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii- αλλά και όλα τα πολυτελή SUV του - VW Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne και τα αμαξώματα της Bentley Bentayga που στη συνέχεια μεταφέρονται στο Crewe.

H επένδυση περιλαμβάνει μια νέα γραμμή παραγωγής που θα αυξήσει το παραγωγικό δυναμικό καθώς και μια νέα μονάδα αμαξωμάτων.