Μια Shelby GT350R του 1965 μπορεί να γίνει η ακριβότερη Mustang


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΕΣ MUSTANG ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/3/2020

Ωστόσο, πρόκειται για μια πρωτότυπη GT350R και την πρώτη Shelby Mustang που κατέκτησε αγώνα με οδηγό τον Ken Miles. Αυτό και μόνο το γεγονός αναμένεται να ανεβάσει την τιμή της πώλησής της κατακόρυφα με τους ειδικούς να εκτιμούν πως θα ξεπεράσει τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια της Bullitt.

Και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο αφού η αξία αυτής της GT350R έχει ανέβει πάρα πολύ στην αγορά των συλλεκτών, ειδικότερα μετά την προβολή που είχε η κόντρα της Ford με την Ferrari στο Le Mans.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το αποθανάτισε ένας φωτογράφος στις 14 Φεβρουαρίου του 1965 στο Green Valley Raceway όταν πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Ken Miles οδηγώντας με τέρμα γκάζι προς τη νίκη.

Η ιστορική Shelby GT350R θα δημοπρατηθεί από την Mecum Auctions την άνοιξη και οι εκτιμητές θεωρούν πως μπορεί να σπάσει το ρεκόρ της Bullitt που είχε αλλάξει χέρια για 3,74 εκ. δολάρια. Η σπανιότητα αυτής της πρωτότυπης Shelby Mustang και η άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αναμφίβολα θα εκτιμηθεί δεόντως από κάποιον τρελαμένο συλλλέκτη.