Μία σύγχρονη Corvette C1… σε κινεζική έκδοση!


Οι Κινέζοι ξαναχτυπούν παρουσιάζοντας την δική τους κλασική Corvette στα γνήσια αμερικανικά χρώματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/9/2020

Σε μία περίοδο όπου οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια συνεχή οικονομική και εμπορική αντιπαράθεση (που φυσικά δεν αφορά μόνο στην Huawei ή τo Tik Tοk) ακόμη και ο πιο χαλαρός Αμερικανός θα πρέπει να νιώθει κάπως βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες. Οι οποίες μας δείχνουν δύο όμορφα convertible και coupe εμπνευσμένα από το τοτέμ της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας με το πασίγνωστο όνομα Corvette.

Φυσικά οι Κινέζοι έχουν αποδείξει πολλές φορές πως δεν πτοούνται στο θέμα της αντιγραφής, αν και εδώ μπορεί να μην τίθεται θέμα copyright λόγω της ηλικίας του σχεδίου. Πάντως, από την μία έχει ένα ενδιαφέρον για τους Κινέζους που μας δείχνουν πως δεν υπάρχουν όρια στις εμπνεύσεις τους, αλλά από την άλλη προβληματίζει η ιερόσυλη απομίμηση του δυτικού τρόπου ζωής και δη ενός αμερικανικού σπορ μοντέλου από την δεκαετία του 1960.

Τώρα, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί από την SongSan Motors και όπως μπορείτε δίπλα τους δεν ποζάρουν καλλίγραμμες Καλιφορνέζες αλλά μία συμπαθητική Κινέζα. Το λογότυπο SS Dolphin υπάρχει για να μην το μπερδέψει κανείς… με μια παλιά Corvette.

Σχετικά με τα νούμερα, το μήκος του αμαξώματος με την χαρακτηριστική μάσκα και τους στρόγγυλους προβολείς φτάνει τα 4,8 μέτρα. Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπάρχει συμβατικό σύστημα πρόωσης αλλά ένα plug-in υβριδικό που συνδυάζει ένα turbo 1.500άρη με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης  για έως 100 km.

Όσο για την τιμή κοστίζει περίπου 75.000 ευρώ, τιμή η οποία θεωρείται πολύ υψηλή για την Κίνα. Όχι όμως για όποιον θέλει να ξεχωρίζει και να κάνει… τον Αμερικάνο!