Michelin Primacy HP: Με διπλάσια διάρκεια ζωής


Ένα ελαστικό νέας γενιάς, που υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από 25% έως 50%, σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, παρουσίασε η Michelin. Το νέο ελαστικό ονομάζεται Michelin Primacy HP και είναι προορισμένο για υψηλές επιδόσεις, επιτρέποντας κύλιση επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25% μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα ελαστικά των μεγάλων μαρκών, ενώ μπορεί να κάνει μέχρι και 54% περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση το σύνολο του ανταγωνισμού.
  • 20/3/2006
Ένα ελαστικό νέας γενιάς, που υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από 25% έως 50%, σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, παρουσίασε η Michelin. Το νέο ελαστικό ονομάζεται Michelin Primacy HP και είναι προορισμένο για υψηλές επιδόσεις, επιτρέποντας κύλιση επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25% μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα ελαστικά των μεγάλων μαρκών, ενώ μπορεί να κάνει μέχρι και 54% περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση το σύνολο του ανταγωνισμού. Για να πετύχουν αυτά τα νούμερα, οι σχεδιαστές έχουν χρησιμοποιήσει μια νέα μέθοδο (ASM), πάνω στους παράγοντες αρχιτεκτονικής, σκαλίσματος και μίγματος γόμας. Το Primachy HP συνδυάζει μια αρχιτεκτονική σκελετού, που παραμορφώνεται εύκολα για να πατήσει στο δρόμο με όσο το δυνατόν ευρύτερη επιφάνεια και σκάλισμα υψηλής ακαμψίας.
Το νέο ελαστικό θα είναι διαθέσιμο όχι μόνο σε στάνταρ έκδοση, αλλά και σε έκδοση που θα επιτρέπει κύλιση χωρίς αέρα. Η βασική έκδοση είναι η Primachy HP και η δεύτερη η Primachy HP ZR, η οποία διαθέτει ενισχυμένα πλαϊνά με ένα ειδικό μίγμα, μεταφέροντας έτσι το φορτίο του οχήματος με μηδενική πίεση, εξασφαλίζοντας κύλιση χωρίς αέρα για 80 περίπου χλμ., με ταχύτητα έως και 80 χλμ./ώρα.

Nίκος Μερτέκης