MINI με τετρακίνηση, κιβώτιο και κινητήρα από Honda CRV και 699 ίππους! (Video)


Κάτω από το καπό αυτού του αξιολάτρευτου Mini δεν βρίσκεται το εργοστασιακό μοτέρ, αλλά ένας κινητήρας 2,4 λίτρων από Honda CR-V, μαζί με το σύστημα τετρακίνησης.

  • 15/6/2021

Πως θα αντιδρούσατε αν ξαφνικά χάνατε το κιβώτιο ταχυτήτων σας; Γι’ αυτόν τον ιδιοκτήτη του «τρελού» Mini ήταν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αυτό διότι κάτω από το καπό αυτού του Cooper του 2005 δεν βρισκόταν ο εργοστασιακός κινητήρας, αλλά εκείνος που φορά το Honda CR-V (K-Series), μαζί με το σύστημα τετρακίνησης. Το σασμάν δεν άντεξε λοιπόν την περισσότερη δύναμη και …παρέδωσε το πνεύμα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το συγκεκριμένο Mini ανήκει σε έναν ιδιώτη, όπως θα διαπιστώσετε αν παρακολουθήσετε το video, ο οποίος τοποθέτησε το μοτέρ των 2,4 λίτρων ενός CR-V, συνδυασμένο με ένα turbo 68 χιλιοστών και μάλιστα σπίτι του.

Το αποτέλεσμα ήταν η ιπποδύναμη να αγγίξει τους 699 ίππους! Επομένως αφήνοντας το «μαμά» σασμάν, επόμενο ήταν να μην αντέξει στις δοκιμές. Παρ’ όλα αυτά τον περιμένει ένα άλλο «dog box», το οποίο είναι αγωνιστικών προδιαγραφών, οπότε μικρό το κακό, όπως δήλωσε με περίσσεια ψυχραιμία.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του αυτοκινήτου, αν μας επιτρέπετε, δεν είναι ότι χώρεσε το μεγαλύτερο μοτέρ στο χώρο του κινητήρα, αλλά το γεγονός ότι μετατράπηκε σε τετρακίνητο που δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει καλύτερο αγχολυτικό μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο; Να σε περιμένει στο γκαράζ του σπιτιού σου για να σου φτιάχνει τη διάθεση μοιράζοντας χαμόγελα;