«Μισή» αποκάλυψη για το νέο MINI Cooper (photos)


Βλέποντας τις φωτογραφίες της νέας γενιάς να διαρρέουν στο διαδίκτυο, η MINI πήρε την κατάσταση στα χέρια της και αποκάλυψε επίσημα την ανανεωμένη σχεδίαση του Cooper.

  • 12/4/2023

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα ένα πακέτο κατασκοπευτικών φωτογραφιών κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μέσα από τις οποίες εμφανιζόταν το νέο MINI Cooper να κάνει βόλτες στους δρόμους του Los Angeles για τα γυρίσματα του νέου διαφημιστικού σποτ που θα συνοδεύσει το λανσάρισμά του.

Οι φωτογραφίες έγιναν viral και αποκάλυψαν εν πολλοίς τη νέα σχεδίαση. Η Mini, βλέποντας αυτή τη διαρροή αποφάσισε να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να δώσει η ίδια στη δημοσιότητα ένα πλήρες φωτογραφικό πακέτο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει καμία άλλη λεπτομέρεια για το νέο μοντέλο.

Με μία πρώτη ματιά ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι έχει μπροστά του ένα MINI, με τις αναλογίες αλλά και την χρωματική αντίθεση με την οροφή να δείχνουν ότι η εταιρεία θέλει να... μείνει πιστή στις ρίζες της.

Ωστόσο την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρες οι σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής. Από τα νέα οβάλ φωτιστικά σώματα με τα οριζόντια στοιχεία, την «τετραγωνισμένη» μάσκα και τα τριγωνικής σχεδίασης πίσω φωτιστικά σώματα. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η MINI, αφού δεν αποκάλυψε ούτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά ούτε και φωτογραφίες από το εσωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως η νέα πρόταση θα είναι διαθέσιμη τόσο ως αμιγώς ηλεκτρική, όπως το μοντέλο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης οι οποίοι θα συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Μεταξύ τους θα ξεχωρίζουν από κάποια σήματα που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του αμαξώματος αλλά και από την μπροστινή μάσκα η οποία θα είναι διάτρητη.

Στην περίπτωση του EV οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσφέρεται με δύο επιλογές μπαταρίας, με την πρώτη να έχει χωρητικότητα 40 kWh και τη δεύτερη, που θα είναι η έκδοση SE, με 54 kWh. Η παραγωγή του θα γίνει στην Κίνα, πάνω σε μία νέα πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από την Spotlight Automotive, την κοινοπραξία της BMW με την Great Wall.

Αντιθέτως η παραγωγή των μοντέλων με τον βενζινοκινητήρα θα γίνει στην Οξφόρδη, πάνω στην τρέχουσα πλατφόρμα UKL, διατηρώντας ωστόσο την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Όσο για τους κινητήρες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα χρησιμοποιηθεί η τρέχουσα γκάμα με τον τρικύλινδρο 1500άρη και τον τετρακύλινδρο των 2,0 lt, οι οποίο ωστόσο θα δεχθούν παρεμβάσεις που θα εστιάζουν στην αποδοτικότητα ενώ θα ανταποκρίνονται στα πιο πρόσφατα πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Η πλήρης αποκάλυψη του νέου MINI Cooper αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν στις εκθέσεις τον Μάιο του 2024.