Ντεμπούτο για το Mini Cooper SE Convertible των 999 αντιτύπων (photos)


Η Mini παρουσίασε το Cooper SE Convertible, το κατά την εταιρεία πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό κάμπριο όχημα, και θα το βάλει στην παραγωγή αποκλειστικά για την αγορά της Ευρώπης.

  • ΦΩΤΟ: MINI
  • 16/2/2023

Τον Ιούλιο του 2022, η Mini είχε παρουσιάσει ως πρωτότυπο το SE Convertible, μία έκδοση του SE με αποσπώμενη οροφή, και πήρε θετικά σχόλια, με δεδομένο πως το κατασκεύασε καθαρά για να δείξει το ηλεκτρικό μέλλον της.

Αυτά τα σχόλια είδε, αξιοποίησε και προχώρησε στην παραγωγή του οχήματος, σε μόλις 999 αντίτυπα, και μόνο για την αγορά της Ευρώπης.

Η έκδοση παραγωγής είναι πρακτικά ίδια με αυτήν που εμφανίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ως πρωτότυπο. Βασίζεται στο Cooper SE με οροφή, οπότε διαθέτει τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα ισχύος 183 PS που τροφοδοτεί τον εμπρός άξονα, ενώ μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, με μία πλήρη φόρτιση, το Cooper SE Convertible μπορεί να κάνει 201 χιλιόμετρα.

Σε επίπεδο εμφάνισης, η έκδοση κάμπριο φέρει τις ίδιες ζάντες 17 ιντσών Electric Power Spoke. Έρχεται σε δύο χρώματα, το Enigmatic Black και το White Silver, με χάλκινες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό, θα βρει κανείς δερμάτινα, θερμαινόμενα καθίσματα, και δερμάτινο τιμόνι, σε χρώμα Piano Black, με μικρές κίτρινες λεπτομέρειες.

Τέλος, η αποσπώμενη οροφή μπορεί να σηκωθεί ή να μαζευτεί σε ταχύτητες ως και 30 km/h.

«Πριν από τρία χρόνια λανσάραμε το πλήρως ηλεκτρικό Mini Cooper SE και σήμερα ένα στα πέντε Mini που πωλούνται στην Ευρώπη είναι πλήρως ηλεκτρικό», δήλωσε η Stefanie Wurst, επικεφαλής της Mini. «Αυτή η επιτυχία μας ώθησε να υλοποιήσουμε την περιοσμένη σειρά του Mini Cooper SE Convertible μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Χαίρομαι που μπορούμε να προσφέρουμε σε 999 πελάτες Mini μια εξαιρετική και αποκλειστική αίσθηση καρτ σε ανοιχτό χώρο.»