Mission Impossible: Ο Tom Cruise ντιφτάρει ένα «ταπεινό» Fiat 500 έχοντας δεμένο το ένα χέρι! (video)


Ο 60χρονος (!) ηθοποιός για ακόμα μία φορά κάνει τα επικίνδυνα stunts να μοιάζουν με «παιχνιδάκι».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Paramount Pictures
  • 15/6/2023

Ο Tom Cruise επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Ethan Hunt για τη νέα ταινία του γνωστού franchise, Mission Impossible: Dead Reckoning, και κάνει τα stunts να φαίνονται πιο εύκολα από ποτέ στο πιο πρόσφατο trailer της ταινίας. Το σκηνικό μεταφέρεται στους στενούς και ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, όπου ο Ethan κι η Grace (Hayley Atwell) προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία και τον εχθρό.

Αυτό που προσθέτει το στοιχείο του εντυπωσιακού είναι ότι ο Tom Cruise καλείται να κάνει ντριφτ μέσα σε μία BMW Σειρά 5, κάτι που άλλωστε είχε ήδη γίνει γνωστό, την ώρα που το αριστερό του χέρι είναι δεμένο με χειροπέδες με αυτό της συμπρωταγωνίστριάς του. Σύμφωνα με τον Wade Eastwood, υπεύθυνο για τα stunts της ταινίας, ο Cruise κάνει -όπως πάντα- όλα τα stunts μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια από ειδικό κασκαντέρ, μόνο που αυτή τη φορά ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται...

Ο ηθοποιός κάνει ντριφτ με τις πόρτες του οχήματος να λείπουν, καταφέρνοντας να διαφύγει, πριν παρατήσει την BMW για ένα άλλο αυτοκίνητο, με τη δεύτερη φάση της καταδίωξης να ξεκινά. Πρόκειται για ένα παλιό, κλασικό Fiat 500, το οποίο δυσκόλεψε ιδιαίτερα τα γυρίσματα, αφού «ήταν πολύ απρόβλεπτο κι έκανε του κεφαλιού του,» όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης Christopher McQuarrie. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είχε αποχωριστεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και είχε μετατραπεί σε αμιγώς ηλεκτρικό!

Αυτό που φαίνεται να απασχολεί τον Tom Cruise είναι η εμπλοκή του κοινού στην ταινία. «Θέλω να προσφέρουμε στο κοινό τον ενθουσιασμό μέσα από την ταινία,» δήλωσε ο 60χρονος. Για τον λόγο αυτό, η καταδίωξη γυρίστηκε σε εξωτερικό χώρο στους δρόμους της Ρώμης και όλα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, περιπολικών, μοτοσυκλετών και φορτηγών, είναι αληθινά.

Η επίσημη πρεμιέρα του Mission Impossible: Dead Reckoning θα γίνει στις 12 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα θα καταφτάσει στις αίθουσες μία μέρα αργότερα, στις 13 Ιουλίου.

Δείτε το συναρπαστικό trailer: