Νέα ελαστικά Altimax One & Altimax One S


Η αμερικανική General Tire παρουσίασε τα Altimax One και Altimax One S, τα καινούργια θερινά ελαστικά της, τα οποία έχουν βελτιωμένο επίπεδο πρόσφυσης και θα διατίθενται και για οχήματα επιδόσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/4/2019

Τόσο το Altimax One όσο και Altimax One S ενσωματώνουν την υψηλή τεχνογνωσία της General Tire στα ελαστικά για εντός δρόμου χρήση. Σύμφωνα με την εταιρεία, και τα δύο έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά αναφορικά με την πρόσφυση που προσφέρουν σε στεγνό οδόστρωμα, ενώ έχει αυξηθεί η ικανότητα πρόσφυσής τους και σε βρεγμένο, συγκριτικά με αυτά που αντικαθιστούν (σημ.: τα Altimax Comfort και Altimax Sport, αντίστοιχα). Η δομή τους είναι ενισχυμένη για να αντέχουν καλύτερα στον χρόνο και στα όποια χτυπήματα αλλά και να ανταποκρίνονται άμεσα στην αλλαγή κατεύθυνσης.

Το Altimax One διαθέτει πέλμα με τρεις αυλακώσεις ώστε να δίνει στον οδηγό την πρόσφυση που αποζητά από το ελαστικό και να ακινητοποιεί το όχημα σε όσο το δυνατόν μικρότερη απόσταση κατά το φρενάρισμα. Επίσης, τα ενισχυμένα πλαϊνά του και η χάραξή του σε αυτά, επιτρέπουν την καλύτερη πρόσφυση και απορροή του νερού σε βρεγμένο οδόστρωμα. Σύμφωνα με την General Tire, προς το παρόν το Altimax One διατίθεται σε 12 διαφορετικά μεγέθη, για τροχούς από 15 in και άνω.

Το Altimax One S έχει πέλμα με τέσσερις αυλακώσεις και απευθύνεται σε οχήματα με καλές επιδόσεις και αυξημένες απαιτήσεις πρόσφυσης και οδικής συμπεριφοράς. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο σε 37 μεγέθη για τροχούς 15-20 in. Και τα δύο ελαστικά έχουν τους δείκτες ελέγχου ασφάλειας «Visual Alignment» («VAI») καθώς και «Replacement Tire Monitor» («RTM»), για να ενημερώνεται ο οδηγός για την ενδεχόμενη κακή ευθυγράμμιση των ελαστικών αλλά και το επίπεδο φθοράς τους, αντίστοιχα. Τέλος, από την επόμενη χρονιά, αναμένεται να επεκταθεί η γκάμα τους και κάποιες από τις διαστάσεις τους θα έχουν πιστοποίηση ασφάλειας για ταχύτητα μέχρι 300 km/h.