Νέα μεγάλη «μεταγραφή» για την Porsche


Η Porsche σχεδιάζει μια μεγάλη νέα πρόσληψη ενόψει της εισόδου της στο χρηματιστήριο.

  • 5/9/2022

Η εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων που ανήκει στον Όμιλο Volkswagen δήλωσε ότι σκοπεύει να διορίσει τον Sajjad Khan, πρώην επικεφαλής τεχνολογίας στην Mercedes-Benz, στο εκτελεστικό της συμβούλιο.

Η νέα πρόσληψη της γερμανικής μάρκας, θα επικεντρωθεί κυρίως στην τεχνολογία αυτοκινήτων, ανέφερε η Porsche σε δήλωση της. Ο Khan θα ήταν μια σημαντική προσθήκη σε μια διοικητική ομάδα με επικεφαλής τον Olive Blume, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της VW την Πέμπτη, διατηρώντας τον ρόλο του ως αφεντικό της Porsche. «Είναι ένας αποδεδειγμένα ψηφιακός expert και θα ενισχύσει την ομάδα πληροφορικής της Porsche σε μια κρίσιμη στιγμή» δήλωσε ο Blume.

Ο Khan, εργάστηκε στη Mercedes για περισσότερα από έξι χρόνια μέχρι τον Αύγουστο του 2021. Από το 2011 έως το 2015, ήταν στην BMW, όπου ηγήθηκε των προσπαθειών της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύστημα Connected Drive.

Η Porsche αναμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αρχική δημόσια προσφορά της με αποτίμηση έως και 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτώντας ότι μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγές στην Ευρώπη είναι έτοιμη να προχωρήσει παρά τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.