Νέα Mercedes S-Class: Τελευταίο επίσημο σκίτσο πριν τα αποκαλυπτήρια


 Οι αποκαλύψεις για τη νέα ναυαρχίδα της Mercedes-Benz συνεχίζονται, αυτή την φορά με ένα σκίτσο που δείχνει όλο το αμάξωμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/8/2020

Η ημερομηνία της επίσημης πρεμιέρας της  νέας S-Class θα είναι στις 2 Σεπτεμβρίου, όμως μέχρι τότε, η εταιρία φροντίζει να κρατά "ζεστό" το ενδιαφέρον του κοινού. Έτσι μετά τις αποκαλύψεις για το απίστευτης πολυτέλειας και τεχνολογίας σαλόνι, ρίχνει στην δημοσιότητα και ένα πλήρες σκίτσο, το τελευταίο όπως λέει πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Το σκίτσο όπως και όλα τα αντίστοιχα που βλέπουμε από τα χέρια σχεδιαστών, δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην πραγματικότητα, αλλά δείχνει ένα πιο επιθετικό σχήμα από ότι θα είναι στην πραγματικότητα. Υπάρχουν αρκετά μεγάλοι τροχοί και μία οροφή που δείχνει περισσότερο κουπέ από όσο περιμένουμε, ενώ κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου έχουν τονιστεί παραπάνω από όσο θα είναι στο μοντέλο παραγωγής.

Στο σκίτσο λείπουν επίσης οι χειρολαβές για να γίνει ένα πιο δυναμικό και αεροδυναμικό το αποτέλεσμα, ενώ και τα εμπρός φώτα είναι πολύ λεπτά για να είναι αληθινά ή να ταιριάζουν με όσα έχουμε δει σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

Η S-Class είναι σημαντική για την Mercedes για όλους τους γνωστούς λόγους (κάθε φορά είναι η επιτομή της τεχνολογικής κατάστασης της εταιρίας) αλλά και για έναν ακόμα. Πρόκειται για το Factory 56, το νέο εργοστάσιο στο οποίο θα κατασκευάζεται, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία είναι το πιο μοντέρνο στον κόσμο. Η S-Class θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί εκεί, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι μεγάλες και ακριβές εκδόσεις των επερχόμενων Mercedes.

Mε ενδιαφέρον επίσης αναμένουμε αν η εταιρία θα παρουσιάζει μαζί την S-Class και την πιο ακριβή Maybach ή θα αφήσει την δεύτερη για λίγο αργότερα. Θα υπάρχουν εκδόσεις με τρία διαφορετικά μεταξόνια, και μία τεράστια γκάμα κινητήρων, από μικρούς τετρακύλινδρους (κυρίως για την Κίνα) έως και τον twin turbo V12, με την τετρακίνηση να συνδυάζεται μόνο με τις Maybach.

Πάντως η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα απλοποιήσει την γκάμα του μοντέλου, διατηρώντας μόνο την sedan εκδοχή, ενώ η Coupe και η Convertible θα πάψουν να υπάρχουν και τον ρόλο τους θα αναλάβουν η νέα AMG GT και η SL.