Νέο ηλεκτρικό hypercar από την Jaguar


Δυστυχώς το εντυπωσιακό hypercar που βλέπετε ανήκει στον ψηφιακό και εικονικό κόσμο του Gran Turismo.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2019

Η βρετανική εταιρία αποκάλυψε μόλις το πρώτο της ηλεκτρικό υπέρ-αυτοκίνητο σχεδιασμένο αποκλειστικά για το Gran Turismo Sport που θα κυκλοφορήσει τέλη Νοεμβρίου. Εξού και η ονομασία Jaguar Vision Gran Turismo Coupe για ένα διθέσιο σπορ ηλεκτρικό με δύο πόρτες, τρεις ηλεκτροκινητήρες και ισχύ 1.020 PS με 1.200 Nm ροπής.

Το ένα ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται μπροστά και τα άλλα δύο πίσω προσφέροντας βέλτιστη πρόσφυση με τα 0-100 km/h να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 2 sec και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 km/h. 

Ένα μονοκόκ πανάλαφρο πλαίσιο από ανθρακονήματα, συνθετικά υλικά και αλουμίνιο συνδράμει στην ιδανική αναλογία βάρους 50/50 και στο χαμηλό απόβαρο που δεν ξεπερνά τα 1.400 kg.

Το αμάξωμα συνδυάζει μια ανάγλυφη φουτουριστική σχεδίαση με όλα τα καλά και την αεροδυναμική που μπορεί να έχει ένα hypercar που έχει δημιουργηθεί για video-games.

Το εσωτερικό με το μικρό τιμόνι και το «πολεμικό» κόκπιτ είναι επικεντρωμένο στον οδηγό με τον επιλογέα κίνησης στο σωστό ύψος. Ή αν προτιμάτε είναι επικεντρωμένο στον χρήση με την τιμονιέρα έτοιμη για τις πίστες!