Νέο Ηyundai i30 N: Με επιθετικότερη εμφάνιση και 280 ίππους


Η έκδοση Performance, τόσο του hatchback όσο και του fastback, έφτασε τα 280 PS και είναι ακόμα πιο γρήγορη από στάση

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 25/9/2020

Η ανανεωμένη κορυφαία έκδοση του Hyundai i30, η i30N, θα είναι διαθέσιμη τους πρώτους μήνες του 2021 αλλά η κορεάτικη εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες τους καθώς και τα νέα του χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπό η εμφάνιση του σπορ i30 έχει γίνει πιο δυναμική, χάρη στις αλλαγές στη μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα με τις πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα αλλά και τη διαμόρφωση στα άκρα του για χάρη της αεροδυναμικής. Την εικόνα συμπληρώνουν οι καινούργιοι LED προφυλακτήρες με τα σχήματος V φώτα ημέρας.

Στο πίσω μέρος του hatchback έχουν γίνει αλλαγές στην αεροτομή, τα φώτα και τον προφυλακτήρα που έχει πιο τονισμένο διαχύτη και απολήξεις εξάτμισης, ενώ αντίθετα στο fastback δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Επίσης θα υπάρχουν και καινούργιες, πιο ελαφριές ζάντες 19 in για την έκδοση με το Performance Pack.

Στην τελευταίο το τετρακύλινδρο turbo σύνολο των 2.000 cc θα αποδίδει πλέον 280 PS (από 275 PS) και 392 Nm, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί και με το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων που θα είναι διαθέσιμο προαιρετικά για πρώτη φορά.

Το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων είναι η μόνη επιλογή για τη στάνταρ έκδοση των 250 PS, που συνεχίζει χωρίς αλλαγές. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 250 km/h, ενώ με το Performance Pack το 0-100 km/h ολοκληρώνεται πλέον σε 5,9 sec αντί για 6,2.

Στο εσωτερικό η οθόνη του συστήματος infotainment μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10,25’’, ενώ υπάρχει και το Performance Driving Data System που καταγράφει τις επιδόσεις το οδηγού στην πίστα βοηθώντας τον να βελτιωθεί. Επίσης αναβαθμισμένα θα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης.