Νέο ράλι ανόδου στην αμόλυβδη – Σε ποιες περιοχές έσπασε το φράγμα των 2€ (video)


Με «τσιμπημένες» τις τιμές των καυσίμων η φετινή έξοδος του Πάσχα. Φόβοι ότι οι αυξήσεις θα τραβήξουν προς τα πάνω και τις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

  • 8/4/2024

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή του πετρελαίου brent η οποία έχει φτάσει το 20% από την αρχή του έτους με το βαρέλι τις προηγούμενες ημέρες να ξεπερνά τα 91 δολ. Σύμφωνα με δημοσιεύμα του capital.gr τελευταία φορά που είδαμε αυτή την τιμή ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανό να δούμε το βαρέλι να ξεπερνά τα 95 δολ.

Αναμενόμενα η άνοδος των διεθνών τιμών συμπαρασύρει και τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων και αυτό αποτυπώνεται μέσα από τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών τού υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά βρίσκεται στο 1,948 ευρώ, αυξημένη κατά 4,8 λεπτά σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου.

Ωστόσο αρκετές περιοχές της περιφέρειεας έχουν ήδη σπάσει το «φράγμα» των 2 ευρώ/λίτρο και τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεγαλώσει η συγκεκριμένη λίστα. Μέχρι στιγμής η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε Κυκλάδες, Ευρυτανία, Λέσβο, Λευκάδα, Ρέθυμνο, Φωκίδα, Κεφαλλονιά και Δωδεκάνησα.

Στην Αττική η τιμή της βενζίνης είναι στα 1,918 ευρώ το λίτρο, από 1,869 ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ μειωμένο είναι το diesel κίνησης στο 1,674 ευρώ από 1,691 ευρώ. Πλέον, υπάρχουν φόβοι ότι οι «τσιμπημένες» τιμές στα καύσιμα θα επηρεάσουν και τις τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ, πυρωδοτώντας έναν νέο κύκλο αυξήσεων.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γυναίκα φούλαρε 510 φορές σε βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει - Το «κόλπο» με την αντλία

Βενζίνη ή ρεύμα; Τα EV παίρνουν πιο εύκολα μπροστά τον χειμώνα, υπάρχει όμως ένα «αλλά»

Απλοί τρόποι για να μειώσεις την κατανάλωση στο αυτοκίνητο