Nissan Leaf Nismo RC: Το ηλεκτρικό αγωνιστικό με τα 327 άλογα!


Η Nissan με το Leaf δεν κυριαρχεί μόνο στις πωλήσεις αλλά θέλει να πάρει κεφάλι και στις πίστες αγώνων.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: NISSAN
  • 1/12/2018

Για όσους υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρική εποχή δεν είναι και τόσο συμβατή με αγωνιστικές δραστηριότητες, η Nissan και το τμήμα εξέλιξης Nismo έχουν έναν καλό λόγο για να αλλάξετε απόψεις.

Το Leaf Nismo RC παρουσιάστηκε στο Τόκιο και θα κάνει την επίσημη παρουσία του αύριο Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, σε ένα ειδικό φεστιβάλ για αυτοκίνητα και δημιουργίες της Nismo Που γίνεται στην πίστα Fuji International Speedway.

Θα παρουσιαστεί μαζί με τη νέα Formula E της ιαπωνικής εταιρίας και έχει εξελιχθεί από την Nismo. Διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την συνδυασμένη ισχύ να φθάνει στους 327 ίππους και τα 640 Nm ροής.

Τα νούμερα αυτά είναι διπλάσια από το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο που είχε παρουσιαστεί το 2011, με τη Nissan να δηλώνει ότι χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα για να κάνει το 0-100 km/h. 

Το νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό της εταιρίας ζυγίζει μόλις 1.220 κιλά, καθώς για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφρά υλικά, με το μονοκόκ πλαίσιο να είναι κατασκευασμένο από carbon fiber. Τα ηλεκτρικά μοτέρ έχουν τοποθετηθεί πάνω ακριβώς από τα ελαστικά για καλύτερο ζύγισμα του αυτοκινήτου, και λόγω της συγκεκριμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας είναι και τετρακίνητο. 

Οι μπαταρίες και οι μετασχηματιστές έρχονται από το επιβατικό Leaf δεύτερης γενιάς, ενώ υπάρχει ένα πολύ εντυπωσιακό body kit με πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, ιδιαίτερα όμορφα φωτιστικά σώματα καθώς και πολλές αγωνιστικές λεπτομέρειες (όπως για παράδειγμα τα σταθερά παράθυρα).

Η εταιρία θα κατασκευάσει μόλις έξι από αυτά τα μοντέλα τα οποία θα μοιραστούν σε επιλεγμένες ομάδες για αγωνιστική χρήση σε όλο τον κόσμο. Όσο για το πως πηγαίνει στον δρόμο πατήστε το Play στο video που ακολουθεί, και πάρτε μια γεύση από την ταχύτητα -και κυρίως τον ήχο!- των πραγμάτων που έρχονται.