Ράλλυ Πορτογαλίας - 2η μέρα: Τα πάνω κάτω! Πρώτος ο Rovanpera, έκτος ο Neuville


Το απογευματινό loop της δεύτερης μέρας είδε τον Kalle Rovanpera να περνά στην πρωτοπορία του αγώνα, με τον Thierry Neuville να κατρακυλά στην κατάταξη και τον Elfyn Evans να παθαίνει κλατάρισμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McKlein / Toyota GAZOO Racing
  • 10/5/2024

Ο Kalle Rovanpera έκανε τα μέγιστα στο απογευματινό loop της δεύτερης μέρας του Ράλλυ Πορτογαλίας, τερματίζοντας δεύτερος στην SS6 και κερδίζοντας την SS8, με αποτέλεσμα να περάσει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Όλα έδειχναν ότι στη δεύτερη θέση θα ολοκλήρωνε τη δεύτερη μέρα του ράλλυ ο Takamoto Katsuta, αφού βρισκόταν μόλις 1,0 sec πίσω από τον Φινλανδό μετά την SS8, όμως έχασε αρκετό χρόνο στην SS9, με αποτέλεσμα να πέσει τρίτος, πίσω από τον Sebastien Ogier.

Κερδίζοντας την SS6 και την SS9, ο Γάλλος βρέθηκε δεύτερος, μόλις 1,0 sec πίσω από τον πρωτοπόρο, Rovanpera. Ο 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε μετά το τέλος της SS8 ότι έχασε το υβριδικό σύστημα περίπου στα μισά της διαδρομής, χωρίς όμως να χάσει πολύ χρόνο σε σχέση με τον Rovanpera.

Τέταρτος στη γενική κατάταξη τοποθετήθηκε ο Ott Tanak, ο οποίος δεν έμεινε ευχαριστημένος με την απόδοσή του, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πιέσει περισσότερο κι ότι δεν είχε καλή αίσθηση μέσα στο αυτοκίνητο.

Ακολούθησε ο Dani Sordo στην πέμπτη θέση, ο οποίος επιστρέφει στο WRC για πρώτη φορά μετά το Ράλλυ Ακρόπολις του 2023. Με το τέλος της δικής του ημέρας, ο Ισπανός δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, παρόλο που κέρδισε συνολικά τρεις Ε.Δ. (SS3, SS4 και SS7), αφού, όπως δήλωσε, η σειρά εκκίνησής του στον δρόμο το Σάββατο δε θα είναι εκείνη που περίμενε, ερχόμενος στην Πορτογαλία.

Μόλις 0,2 sec πίσω του, στην έκτη θέση, τερμάτισε ο Thierry Neuville, ο οποίος υπέφερε καθ' όλη τη διάρκεια της δεύτερης μέρας από τη δική του σειρά εκκίνησης, αφού είχε καθήκοντα «καθαρίσματος» ξεκινώντας πρώτος σε κάθε διαδρομή, ως ο πρωτοπόρος στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Ο Adrien Fourmaux ήρθε έβδομος, δήλωνοντας ευχαριστημένος με τον ρυθμό του, όμως τονίζοντας όμως ότι θα έχει την ίδια σειρά εκκίνησης το Σάββατο, κάτι που δε μοιάζει ιδανικό, αν θέλει να ανακάμψει.

Στην 9η θέση της γενικής κατάταξης της κορυφαίας κατηγορίας Rally1 έχει βρεθεί ο Elfyn Evans, που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο δεύτερο loop της ημέρας. Ο Ουαλός της Toyota είχε ένα κλατάρισμα στην SS7, ενώ ο συνοδηγός του, Scott Martin, αναγκάστηκε να διαβάζει τις σημειώσεις από το κινητό του τηλέφωνο, έχοντας αφήσει το τετράδιο των σημειώσεων στο σημείο ελέγχου πριν την εκκίνηση του loop.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS9:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος / διαφορά από τον πρώτο
1Kalle Rovanpera1:25:00.4
2Sebastien Ogier1.0
3Takamoto Katsuta4.7
4Ott Tanak5.4
5Dani Sordo17.9
6Thierry Neuville18.1
7Adrien Fourmaux31.8
8Elfyn Evans1:43.2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Πορτογαλίας - 1η μέρα: Πρώτος ο Neuville στην SSS, κοντά ο Ogier

Ράλλυ Πορτογαλίας - Shakedown: 1-2-3 για τη Hyundai με Sordo στην κορυφή - Πρόβλημα για Rovanpera

Preview και πρόγραμμα Ράλλυ Πορτογαλίας: Επιστροφή σε ιστορικά χώματα