Ο διάδοχος της Ferrari LaFerrari κάνει βόλτες έξω από το Maranello και συγκλονίζει (video)


Το νέο hypercar της Ferrari κάνει νέα εμφάνιση έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας, με την τεράστια αεροτομή να κλέβει την παράσταση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Varryx - YouTube
  • 12/4/2023

Η Ferrari LaFerrari ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον υβριδικό διάδοχό της, κι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία εθεάθη να κάνει δοκιμές με το εντυπωσιακό της πρωτότυπο έξω από το εργοστάσιό της στο Maranello.

Τα πλάνα ήρθαν από το κανάλι Varryx στο YouTube, αποκαλύπτοντας σε όλο του το μεγαλείο το νέο εγχείρημα της Ferrari. Πρόκειται για ένα μοντέλο δοκιμών, και σίγουρα όχι για το ολοκληρωμένο προϊόν, αφού φέρει μέρη από διαφορετικά μοντέλα της Ferrari, κι οι γραμμές δείχνουν να μην ακολουθούν μία συγκεκριμένη ροή.

Τα μπροστινά φανάρια μοιάζουν με εκείνα της SF90 Stradale, ενώ η υπερμεγέθης αεροτομή φαίνεται να είναι μοναδική, και ίσως να τη δούμε και στην παρουσίαση του μοντέλου. Η Ferrari κάνει την έκπληξη με αυτήν την επιλογή της αεροτομής, αφού γενικότερα αποφεύγει να χρησιμοποιεί σταθερές κατασκευές σε οχήματα που είναι νόμιμα για το δρόμο.

Αυτή αποτελεί ένα από τα αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα που φέρει το υβριδικό «τέρας» της εταιρείας, καθώς έχουν προστεθεί ένας τεράστιος διαχύτης στο κάτω μέρος, μία μεγάλη μπροστινή αεροτομή και εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά.

Τα κίτρινα προειδοποιητικά αυτοκόλλητα στα πλαϊνά μέρη του μοντέλου μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα υβριδικό μοντέλο, κάτι που βγάζει αρκετό νόημα, με δεδομένη τη μετάβαση του τομέα της αυτοκίνησης στον ηλεκτρισμό, εξ ολοκλήρου. Εξάλλου, η LaFerrari, την οποία έρχεται να αντικαταστήσει, ήταν εξ αρχής υβριδική.

Η Ferrari δεν έχει κάνει καμία περαιτέρω αποκάλυψη για το νέο της μοντέλο, πέρα από το κατασκοπευτικό υλικό που έχει ήδη κυκλοφορήσει, όμως λέγεται ότι ο διάδοχος της LaFerrari θα λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2024, με τον Οκτώβριο να φαίνεται ως η πιο πιθανή ημερομηνία παρουσίασης.

Δείτε τις δοκιμές του νέου υβριδικού hypercar της Ferrari: