Ο διάκοσμος της BMW Individual M850i Night Sky είναι εμπνευσμένη από βροχή μετεωριτών


Επενδύσεις από υλικά που προέρχονται από μετεωρίτες και σχέδια πέρα από τον κόσμο αυτό χαρακτηρίζουν το εσωτερικό της πιο σπέσιαλ M850i.

  • 4/1/2019

Τη νύχτα που μας πέρασε, αυτήν δηλαδή από τις 3 στις 4 Ιανουαρίου 2019, οι αστρονόμοι περίμεναν την εμφάνιση μιας έντονης βροχής μετεωριτών. Λόγω της μικρής επικάλυψης της τροχιάς της Γης με αυτή του αστεροειδή 2003 ΕΗ. Κάποια μικρά τμήματα του οποίου θα μπουν στη γήινη ατμόσφαιρα. Τα πιο πολλά θα καούν κατά την είσοδό τους αλλά κάποια θα φτάσουν μέχρι και τον πλανήτη μας.

Με αφορμή αυτό το σπάνιο φαινόμενο, το τμήμα Individual της BMW, που εδώ και 25 χρόνια ανταποκρίνεται σε κάθε απαίτηση και ανάγκη των πελατών της βαυαρικής μάρκας όσο περίεργη και ασυνήθιστη και αν είναι αυτή, δημιούργησε μια πολύ ιδιαίτερη Μ850i. Την Individual M850i Night Sky.

Και είναι ιδιαίτερη γιατί σε διάφορα σημεία του εσωτερικού της διάκοσμου, όπως π.χ. στην κεντρική κονσόλα, τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου αλλά και στον περιστροφικό του iDrive, καθώς και στα φωτιζόμενα μαρσπιέ, το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί προέρχεται πράγματι από μετεωρίτες.

Παράλληλα άλλα σημεία, τόσο στην καμπίνα όσο και στο εξωτερικό (καθρέφτες, δίσκοι των φρένων) παραπέμπουν στη διαμόρφωση της επιφάνειας των μετεωριτών, η οποία έχει προκύψει από μια διαδικασία αργής ψύξης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες η οποία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Γη.

Ταυτόχρονα στην κεντρικό υποβραχιόνιο υπάρχουν φωτιζόμενες απεικονίσεις αστερισμών. Σύμφωνα με τη BMW πάντως οι λεπτομέρειες αυτές διαμορφώνουν ένα περιβάλλον μοναδικής πολυτέλειας.