Ο «Dragon» που αρνείται να οδηγήσει αυτοκίνητο – Βγήκε στα χιόνια με το ποδήλατο (video)


Αυτοπροσδιορίζεται ως «μη μεταλλαγμένος Έλληνας επιχειρηματίας» και έχει επιλέξεις τις μετακινήσεις του να τις κάνει με το ποδήλατο που κατασκεύασε ο ίδιος, χρησιμοποιώντας ελληνικές πρώτες ύλες.

  • ΦΩΤΟ: ANT1, COCO-MAT
  • 7/2/2023

Ένα από τα τηλεοπτικά shows που έχουν εμφανιστεί εσχάτως στην ελληνική τηλεόραση και έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με το concept και την πρωτοτυπία του, είναι αναμφίβολα το Dragon’s Den στον ANT1.

Ουσιαστικά πρόκειται για ιδέα του εξωτερικού που καταφθάνει έστω και με καθυστέρηση στη χώρα μας και έχει ως στόχο να προβάλει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, βοηθώντας τους ανθρώπους που τις έχουν συλλάβει να εξελιχθούν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να προβληθούν και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Απέναντι από κάθε άνθρωπο που παρουσιάζει την ιδέα του κάθονται οι Dragons, 5 κορυφαίοι και καταξιωμένοι Έλληνες επενδυτές, οι οποίοι αποφασίζουν μετά την παρουσίαση αν θα «μπουν» στο project και με ποιον τρόπο.

Ένας από τους πέντε Dragons είναι ο ποντιακής καταγωγής Πολ Ευμορφίδης, ο ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT. Γεννήθηκε σ΄ ένα μικρό χωριό τής Λακωνίας, στη συνέχεια σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία και στην Ανωτάτη Εμπορική και με υποτροφία στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

Το 1989 επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με την Ολλανδέζα σύντροφό του. Εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Σιβιτανίδειο Σχολή και παράλληλα ως πωλητής σε κατάστημα κοσμημάτων στο Μοναστηράκι.

Εκεί, μετά από ένα τυχαίο περιστατικό, του γεννήθηκε η ιδέα τής COCO-MAT, η οποία το 1996 βραβεύτηκε ως η πρώτη στρωματοποιία στην Ευρώπη με πιστοποίηση ISO. Σήμερα έχει τέσσερα παιδιά, αυτοχαρακτηρίζεται ως "μη μεταλλαγμένος Έλληνας επιχειρηματίας" ενώ στο βιογραφικό του, έτσι όπως παρουσιάζεται από το επίσημο site της εκπομπής, τονίζεται ότι δεν έχει αυτοκίνητο!

Και εδώ προκύπτει η απορία για το πως μετακινείται στην καθημερινότητά του. Η τελευταία του χρονικά επιχειρηματική πρόκληση ήταν να φτιάξει το καλύτερο ποδήλατο στον κόσμο, με ελληνικό design και ελληνικές πρώτες ύλες.

Το ξύλινο ποδήλατο που προέκυψε είναι και το κύριο μέσο μετακίνησης που χρησιμοποιεί. Μ’ ένα τέτοιο ταξίδεψε το 2020 από την Αθήνα μέχρι το Νεπάλ και από εκεί στο Έβερεστ, συνδέοντας το πάθος του για περιπέτεια με την υποχρέωση να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στην κλιματική κρίση.

Μάλιστα, την ημέρα των χιονοπτώσεων στην Αττική ο παρουσιαστής της εκπομπής Σάκης Τανιμανίδης, οδηγώντας το θηριώδες pick up του στην Κηφίσιας, πέτυχε τον Πολ Ευμορφίδη με σορτς και χωρίς μπουφάν να κινείται πάνω στο ποδήλατό του!

Δείτε το video…