Ο Herbert Diess επιβεβαιώνει ότι το ID.8 είναι… καθοδόν


Τη μεγαλύτερη έκδοση της σειράς ID θα παρουσιάσει η Volkswagen ικανοποιώντας τις απαιτήσεις για ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV με τρείς σειρές καθισμάτων.

  • 22/7/2021

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης για μελλοντικά σχέδια, ο επικεφαλής της Volkswagen, Herbert Diess, επιβεβαίωσε ότι η Volkswagen θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό crossover στο μέγεθος του Atlas κάτω από το σήμα του ID. Ήταν αναμενόμενο πώς η Volkswagen θα κυκλοφορήσει τελικά ένα ηλεκτρικό crossover μεγαλύτερων διαστάσεων από το ID.4, μια κίνηση που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων Volkswagen.

Το Atlas έκανε το ντεμπούτο του πριν από λίγα χρόνια, το 2017, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για crossover στις Ηνωμένες Πολιτείες (και σε κάποιες άλλες αγορές) με τρείς σειρές καθισμάτων. Αλλά και τα ηλεκτρικά SUV/Crossover εξακολουθούν να αποτελούν δημοφιλή επιλογή των αγοραστών, κάτι που ωθεί τη Volkswagen επεκτείνεται επιθετικά και σε αυτή την κατηγορία.

Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για το ID.8. Πιθανότατα θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα της MEB στην οποία βασίζονται τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW. Και αν και τίποτα δεν είναι ακόμη γνωστό για την αυτονομία ή την απόδοσή του, μια ματιά στο ID.4 που είναι διαθέσιμο δίνει μια αίσθηση του τι προσπαθεί να κάνει η Volkswagen με τα EV μοντέλα της. Ενώ είναι πολύ μικρότερο, το ID.4 έχει 360-520 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία (έκδοση Pro Performance) και απόδοση 201 ίππους. Κάτι ανάλογο αναμένεται και με το επερχόμενο ID.8.

Η VW δεν έχει ακόμη αποκαλύψει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το ντεμπούτο του ID.8. Πιθανά, στο προσεχές σαλόνι του Μονάχου τον Σεπτέμβριο να έχουμε περισσότερα νέα…