Ο νέος κινητήρας των Hyundai Ν έχει πολλά κοινά με το σύνολο του WRC


Τα μοντέλα N της Hyundai θα γίνουν ακόμα πιο ισχυρά με τον καινούργιο, μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα που εξελίσσεται.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 17/12/2020

Η Hyundai ακολούθησε τη λογική άλλων κατασκευαστών, χαρακτηριστικά παραδείγματα η Mercedes με την AMG, η BMW με την Μ division και η Audi με την Audi Sport και αποφάσισε να επενδύσει και αυτή σε πιο ιδιαίτερα και πιο σπορ μοντέλα. Αυτά με την επωνυμία Ν, που μεταξύ άλλων παραπέμπει και στη διάσημη γερμανική πίστα του Nürburgring.

Ο λόγος που η κορεάτικη εταιρεία αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το δρόμο είναι η αύξηση των πωλήσεων που προκύπτουν από την τόνωση της όλης εικόνας της μάρκας. Παράλληλα εκτός από τα καθαρόαιμα μοντέλα Ν υπάρχουν και τα Ν Line, που επίσης συμβάλλουν στις πωλήσεις με το πιο δυναμικό look τους.

Η Hyundai πάντως διευρύνει συνεχώς τη γκάμα Ν της με καινούργια μοντέλα, ενώ στο άμεσο μέλλον θα προσθέσει και ένα νέο κινητήρα. Πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο turbo 2.300 κυβικών, o οποίος θα έχει μεγαλύτερα αποθέματα ισχύος σε σχέση με το υπάρχον σύνολο των 2,0 lt.

Το σημαντικό είναι πως θα έχει πολλά κοινά -από την κυλινδροκεφαλή μέχρι τις ενισχύσεις στο μπλοκ- με το σύνολο με το οποίο η Hyundai έχει κερδίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών στο WRC. Χαρακτηριστικό του είναι πως θα έχει τη δυνατότητα να ανεβαίνει μέχρι τις 7.000 σ.α.λ. τιμή ιδιαίτερα εντυπωσιακή για έναν turbo μαζικής παραγωγής.