O σκορπιός δαγκώνει περισσότερο στα νέα Abarth 595 (video)


H ιταλική εταιρία προχώρησε στο φρεσκάρισμα του καυτού Abarth 595 εισάγοντας μεταξύ άλλων τέσσερις νέες εκδόσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ABARTH
  • 13/1/2021

Με αφορμή το πέρασμα στο 2021 η Abarth ανακοίνωσε τις νέες εκδόσεις Base, Turismo, Competizione και Essesse για το μικρό της «πυραυλάκι». Η ανανέωση και αναβάθμιση αφορά τόσο στην κουπέ έκδοση όσο και στην κάμπριο με παράλληλη αναβάθμιση των μηχανικών συνόλων στην προδιαγραφή Euro 6D.

Έτσι, συνεχίζει ο τετρακύλινδρος turbo 1.400άρης της Fiat σε τρία επίπεδα ισχύος, συγκεκριμένα με 145 ίππους στο βασικό 595, με 165 στο Turismo και με 177 στα Competizione και Essesse.

Στις δύο τελευταίες και ισχυρότερες εκδόσεις υπάρχει στροβιλοσυμπιεστής Garrett GT1446, μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αμορτισέρ Koni FSD και δισκόφρενα Brembo με ασημένιες δαγκάνες. Η Essesse μπορεί να έχει ακόμη και απολήξεις από τιτάνιο με σύστημα εξαγωγής Akrapovic.

Όλες οι εκδόσεις έχουν κιβώτια ταχυτήτων με πέντε σχέσεις, ενώ προαιρετικά υπάρχει και αυτοματοποιημένο (το γνωστό «ρομποτικό») με διακόπτες αλλαγής στο τιμόνι.

Στον αισθητικό τομέα οι αλλαγές είναι σχετικά διακριτικές και εντοπίζονται στην μετονομασία του Sport mode σε Scorpion, στη νέα επένδυση Helmet Brown στο Turismo και στις νέας σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών. Προαιρετικά υπάρχει η επιλογή δέρματος αλκαντάρα, ενώ αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πολυμέσων με ηχοσύνολο ισχύος 480W της Beats.