O τροχονόμος της χρονιάς – Έκοψε 70.000 κλήσεις μέσα σε 12 μήνες!


Ο συγκεκριμένος τροχονόμος δούλεψε πολύ σκληρά αφού το συνολικό ποσό των προστίμων που βεβαίωσε άγγιξε τα 7,5 εκατ. ευρώ! 

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
  • 9/1/2024

«Βροχή» πέφτουν οι κλήσεις στους δρόμους της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η συμβουλευτική εταιρεία Dvuelta, συγκεντρώνοντας δεδομένα από τις 10 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Μέσα από την επεξεργασία προέκυψε ότι το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε το 2022 από βεβαιώσεις προστίμων ανήλθε στα 360 εκατ. ευρώ, με την Μαδρίτη να είναι στην πρώτη θέση έχοντας συγκεντρώσει τα τριπλάσια χρήματα σε σχέση με την Βαρκελώνη που ήταν στη δεύτερη θέση.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο για την πρωτεύουσα της Καταλονίας προκύπτει από δημοσίευμα της El Confidencial και αφορά στον τροχονόμο με τον αριθμό 451, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά για ευνόητους λόγους. Ο συγκεκριμένος τροχονόμος δούλεψε περισσότερο από κάθε άλλον συνάδελφό του, αφού το 2022 έκοψε 69.840 κλήσεις που αντιστοιχούν συνολικά στο ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ! 

Όπως έγινε γνωστό οι περισσότερες από αυτές ήταν για παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Κάνοντας τους υπολογισμούς, για κάθε ημέρα του 2022 ο συγκεκριμένος τροχονόμος πήγαινε κατά μέσο όρο στην υπηρεσία του κλήσεις που συνολικά αντιστοιχούσαν στο ποσό των 20.629 ευρώ! 

Τα στοιχεία προήλθαν από το Οικονομικό Ινστιτούτο της Βαρκελώνης και δείχνουν ότι στη δεύτερη θέση με τη λίστα των τροχονόμων που δούλεψαν σκληρά το 2022 ήταν ο «284» με το συνολικό ποσό των κλήσεων που έκοψε να ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Βαρκελώνη δεν προβλέπεται κάποιο bonus για τους τροχονόμους που κόβουν μεγάλο αριθμό κλήσεων και γεμίζουν τα δημοτικά ταμεία με χρήματα. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τροχονόμων έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι ενάντια στο να εφαρμοστεί ένα τέτοιο bonus αφού θέλουν να ασκούν τα καθήκοντά τους για να συνετίσουν τους παραβάτες και όχι να τους κάνουν να πιστέψουν ότι κόβουν κλήσεις για να γεμίσουν την τσέπη τους με χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχολικός τροχονόμος: Οι αρμοδιότητές του και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Κάμερες στα λεωφορεία «καρφώνουν» τους οδηγούς που μπαίνουν σε λεωφορειολωρίδες

Αυτό είναι το πρόστιμο αν παρκάρεις παράνομα σε θέση φόρτισης για ηλεκτρικά