Ο Verstappen οδηγεί hypercar των 3 εκατ. ευρώ με το ένα χέρι (video)


Ακόμα και στις διακοπές του ο Ολλανδός οδηγεί ένα… διαστημόπλοιο που έχει την υπογραφή του Andrian Newey.

  • 21/8/2023

Μπορεί εδώ και μερικές εβδομάδες η δράση στην Formula 1 να έχει παγώσει ελέω summer break, ωστόσο ο Max Verstappen συνεχίζει να στρέφει τα βλέμματα πάνω του για διαφορετικούς λόγους. Ο Ολλανδός, ο οποίος βαδίζει σταθερά στην κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην καριέρα του μετά το εντυπωσιακό 10 στα 12, βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από λίγες ημέρες όταν αποφάσισε να λάβει ιδιαίτερα μαθήματα drifting.

Στη συνέχεια ακούσαμε τον Mika Hakkinen να τον παρομοιάζει με τον θρυλικό Michael Schumacher ενώ παράλληλα ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος δήλωσε ότι θα προτιμούσε να κάτσει σπίτι του από το παλεύει στο midfield.

Πριν από μερικές ώρες ο Max εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο όταν ένα video στο οποίο πρωταγωνιστεί κυκλοφόρησε στα social media και έγινε viral. Σε αυτό βλέπουμε τον πιλότο της Red Bull να κάθεται πίσω από το τιμόνι της προσωπικής του Aston Martin Valkyrie και να κάνει βόλτες στους δρόμους του Μονακό.

Μάλιστα δείχνει αρκετά άνετος στον χειρισμό της αφού εμφανίζεται να την οδηγεί με το ένα χέρι, ενώ «παλεύει» στην κεντρική οθόνη ώστε να βρει το σωστό σετάρισμα του hypercar των 3 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν Red Bull και Aston Martin είχαν αναπτύξει στενή συνεργασία ενώ στον σχεδιασμό της Valkyrie είχε συνδράμει και ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της F1, ο Andrian Newey.

Εν πολλοίς η Valkyrie έχει στηθεί πάνω στη λογική ενός μονοθεσίου της F1 (εξ ου και η άνεση με την οποία την χειρίζεται ο Verstappen) ενώ στην «καρδιά» της βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός Cosworth V12 των 6.5 lt, που αγγίζει τις 11.000 rpm, προσφέροντας δύναμη 1.140 PS!