Οδηγούσε με 285 km/h στην Ισπανία και συνελήφθη


Η ισπανική νομοθεσία για θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας είναι από τις πιο αυστηρές στην Ευρώπη. Αυτό το διαπίστωσε και ο συγκεκριμένος Ιρλανδός οδηγός ο οποίος κατεγράφη από ραντάρ να κινείται με υπερβολική ταχύτητα και υπέστη τις συνέπειες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΛΓΟΠΙΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/6/2022

Ο συγκεκριμένος οδηγός κινούνταν με μια Porsche 911 Carrera η οποία είχε βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο «AP-6» έξω από τη Μαδρίτη. Σε αυτόν, το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 120 km/h, όμως ο Ιρλανδός στην καταγωγή θεώρησε καλό να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα, Πόση; Τόση ώστε να του… εξασφαλίσει τη σύλληψή του από τους Ισπανούς αστυνομικούς.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο «Twitter» η ισπανική Τροχαία βλέπουμε ότι καταγράφηκε από ελικόπτερό της να κινείται με ταχύτητα 285 km/h, δηλαδή υπερδιπλάσια από το θεσμοθετημένο όριο και κοντά στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί σχετικά και τον περίμεναν στα διόδια της πόλης Arévalo, βορειοδυτικά της Μαδρίτης, όπου αναγκαστικά σταμάτησε για να πληρώσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Irish Mirror», του απαγγέλθηκε η κατηγορία ως «φερόμενος δράστης ενός κακουργήματος εναντίον της οδικής ασφάλειας».

Όπως έγινε γνωστό, η σχετική νομοθεσία της Ισπανίας προβλέπει ότι εάν κάποιος καταγραφεί να κινείται με ταχύτητα έως 80 km/h πάνω από το ανώτατο όριο κάθε φορά, αντιμετωπίζει μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για τέσσερα χρόνια. Εάν η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από τα 80 km/h πάνω από το όριο τότε αντιμετωπίζει και ποινή φυλάκισης.