Οι τιμές όλων των εκδόσεων της ολοκαίνουριας Mercedes E-Class Sedan και Estate στη Γερμανία


Η γερμανική πρόταση, στο ανώτερο τμήμα του μεσαίου segment, περιλαμβάνει ήπια και plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 14/8/2023

H Mercedes παρουσίασε πριν από λίγους μήνες τη νέα γενιά της E-Class, τόσο σε αμάξωμα sedan όσο και σε station wagon και πλέον οι προτάσεις της στο ανώτερο τμήμα του μεσαίου segment των πολυτελών αυτοκινήτων απέκτησαν τιμή στη Γερμανία.

Τα βιβλία των παραγγελιών αναμένεται να ανοίξουν στη συγκεκριμένη χώρα στις 17 Αυγούστου και έτσι σύντομα τα νέα μοντέλα θα βρίσκονται στις εκεί αντιπροσωπείες. Υπό αυτό το πρίσμα, το λανσάρισμα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές είναι θέμα χρόνου.

H 6η γενιά της E-Class συνδυάζει τα 70 χρόνια ιστορίας της σειράς με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και δείχνει το δρόμο της γερμανικής εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση. Η επιβλητική σχεδίαση, η πλήρης ψηφιοποίηση με την MBUX Superscreen και στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, συνδυάζονται με γκάμα mild hybrid και PHEV κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά της sedan και ΕΔΩ τα αντίστοιχα της station wagon, της Estate όπως την ονομάζει η Mercedes, η οποία αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματα της πρώτης, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερους χώρους.

Η γκάμα sedan και wagon θα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, από το πιο βασικό «AMG Line» έως το «Avantgarde» και το «Exclusive» έως την «πλουσιότερη» έκδοση, εξοπλισμένη με το πακέτο «Night».

Ανάμεσα στα βασικά εξοπλιστικά χαρακτηριστικά της AMG Line περιλαμβάνονται μπροστινή ποδιά AMG με μεγάλες εισαγωγές αέρα και μπροστινό splitter, διακοσμητικές λωρίδες χρωμίου στο μπροστινό μέρος και πλαϊνά ένθετα, πίσω ποδιά AMG με εφέ διαχύτη σε μαύρο χρώμα, τραπεζοειδείς εξατμίσεις χρωμίου, ζάντες ελαφρού κράματος AMG 19 ιντσών σε σχεδίαση 5 διπλών ακτίνων, σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών από δέρμα νάπα με οριζόντιο κάτω τμήμα, σπορ καθίσματα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα με πακέτο «Comfort» και ρύθμιση οσφυϊκής στήριξης, επένδυση από τεχνητό δέρμα και μαύρες μικροΐνες ARTICO, sport πεντάλ και πατάκια AMG.

Στην Avantgarde προστίθενται, μεταξύ άλλων, χρωμιωμένα πηχάκια στις μπροστινές και πίσω ποδιές με μπροστινές εισαγωγές αέρα, γραμμή ζώνης χρωμίου και επένδυση παραθύρου και μεταλλική βαφή «Obsidian Black».

Η Exclusive περιλαμβάνει, επιπλέον, μάσκα με χρωμιωμένο πλαίσιο και τρεις διπλές περσίδες, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με νάπα με γυαλιστερές μαύρες ακτίνες, χρωμιωμένα paddles στο τιμόνι, ταπετσαρία σε μαύρο τεχνητό δέρμα ARTICO, ταμπλό με επένδυση από τεχνητό δέρμα ARTICO και διακοσμητικές ραφές, διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο και ανοιχτό καφέ ξύλο σφενδάμου και βελούδινα πατάκια.

Τέλος, το Night πακέτο έχει ως βάση την AMG Line έκδοση και προσθέτει, επιπλέον, διακόσμηση στη μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, μαύρες λωρίδες στις εμπρός και πίσω ποδιές αλλά και γύρω από τα παράθυρα, ένθετα στα πλαϊνά μαρσπιέ σε γυαλιστερό μαύρο, καπάκια καθρεπτών επίσης σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και μεταλλική βαφή «Obsidian Black».

Αναλυτικά οι τιμές της νέας Mercedes E-Class στη Γερμανία, τόσο σε sedan όσο και σε station wagon αμάξωμα έχουν ως εξής (χωρίς εκπτώσεις και προωθητικές ενέργειες):

ΕΚΔΟΣΗSEDANESTATE
E20062.000 €64.498 €
E 220d64.319 €66.818 €
E 220 d 4MATIC67.056 €-
E 300 e70.091 €72.590 €
E 300 e 4MATIC74.018 €-
E 400 e 4MATIC80.241 € -