Οι... χαμηλές πτήσεις του Discovery αναγκάζουν τη Jaguar Land Rover να αναλάβει δράση


Η JLR ετοιμάζεται να κάνει το Discovery αμιγώς ηλεκτρικό, στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της γκάμας και έχοντας ως βασικό στόχο την αναγέννηση της σειράς. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAND ROVER
  • 9/12/2022

Τo Land Rover Discovery υπήρξε σημαντική προσθήκη στην γκάμα της εταιρείας, όταν ήρθε σε αυτήν το 1989, με δεδομένο ότι έγινε η "οικογενειακή" εναλλακτική στο Defender.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολλούς πόντους από τη δημοφιλία του και πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση των πωλήσεων της φίρμας, με μόλις 16.761 μονάδες το 12μηνο Μάρτιος 2021-Μάρτιος 2022.

Αυτή η εξέλιξη χτύπησε «καμπανάκι» στους Βρετανούς και πλέον βαδίζουν πάνω σε ένα σχέδιο το οποίο θα φέρει την αναγέννηση-ανανέωση του μοντέλου. «Πάντα ήταν ένα μοντέλο με στόχο να προσελκύει οικογένειες και αυτό θέλουμε να ενισχύσουμε. Πρέπει να έχει αρκετά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των πιο πολυτελών μοντέλων μας, αλλά με έμφαση στην πρακτικότητα και την προσβασιμότητα» δήλωσε ο πρώην CEO της JLR, Thierry Bollore, στο Autocar. Θυμίζουμε πως ο Γάλλος αποχώρησε από τη θέση του πριν από μερικές ημέρες επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Το «Discovery 6», όπως ονομάζεται, έρχεται σε συνάρτηση με τη στρατηγική της μάρκας, που από το 2026 θα έχει έξι μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικά στην αγορά. 

Κι ενώ δεν είναι σίγουρο πως όλα τα μοντέλα της Jaguar Land Rover θα περάσουν «στο ρεύμα», ο Bollore ήταν πεπεισμένος πως το Discovery θα βρει τον δρόμο του προς τον εξηλεκτρισμό: «Πιστεύουμε πως υπάρχει ρόλος για το Discovery στην οικογένεια της Land Rover και δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σε αυτό συγκλίνει και η πρόσφατη ανακοίνωση της JLR πως ο συνεργάτης της στη Formula E, Wolfspeed, θα προσφέρει ημιαγωγούς για τα EV της εταιρείας, αναφέροντας συγκεκριμένα και την εξηλεκτρισμένη έκδοση του Discovery, καθώς και του Defender και του Range Rover.