Οι υπερσπάνιες Mercedes CLK GTR Coupe και Roadster βγαίνουν μαζί «στο σφυρί» (photos)


Δύο σπάνιες δημιουργίες της Mercedes τίθενται σε δημοπρασία μαζί, και αναμένεται να φτάσουν αστρονομικά ποσά.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 7/11/2023

Σε δύο εβδομάδες από τώρα, στο Λας Βέγκας όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Grand Prixπου θα λάβει χώρα εκεί, στο Strip και έξω από όλα τα μεγάλα και διάσημα καζίνο της φωτεινής πόλης.

Ωστόσο, δύο επιβατικές εκδόσεις της Mercedes CLK GTR (γνωστές με τη γερμανική τους ονομασία Strassenversions), θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των πλούσιων και λάτρεων της αυτοκίνησης, καθώς τίθενται σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's.

Όλα ξεκίνησαν το 1997, όταν ιδρύθηκε το πρωτάθλημα GT της FIA, στο οποίο η Mercedes συμμετείχε με την αγωνιστική CLK GTR. Ο ανταγωνισμός ήταν η McLaren F1 GTR και η Porsche911 GT1, και τον κέρδισε το '97 και το '98, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Μόλις 20 κουπέ και 6 roadsters κατασκευάστηκαν από την AMG και την HWA AG, ώστε να πάρει η εταιρεία την ομολογκασιόν, κι ένα παράδειγμα κάθε έκδοσης είναι τώρα προς πώληση.

Το κουπέ, χρονολογίας 1999, είναι το 7ο από τα 20 που βγήκαν από το εργοστάσιο. Έχει περάσει όλα τα σέρβις από την DK Engineering, ενώ στα χέρια του τωρινού της κατόχου περιήλθε τον Απρίλιο του 2021.

Είναι φινιρισμένο σε χρώμα IridiumSilver Metallic και φέρει ειδικό σύστημα σπορ εξάτμισης, όπως και μεγαλύτερεςζάντες της OZ. Έχει καταγράψει 7.013 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, ενώ σύμφωνα με την RM Sotheby's, αναμένεται να φτάσει το ποσό των 9 εκ. δολαρίων (8,37 εκ. ευρώ με την τωρινή ισοτιμία).

Η έκδοση roadster ειναι χρονολογίας 2003, και αποτελεί το #3 από τα έξι που κατασκευάστηκαν. Έχει λιγότερα χιλιόμετρα από το κουπέ, και ακριβώς επειδή είναι σε καλύτερη κατάσταση, αναμένεται να πωληθεί για ένα ποσό που θα αγγίζει τα 20 εκ. δολάρια (18,61 εκ. ευρώ).

Κι οι δύο εκδόσεις φέρουν κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,9L με απόδοση 632 PS και ροπή στα 730 Nm - επιδόσεις που και σήμερα εντυπωσιάζουν.

Πηγή φωτογραφιών: RM Sotheby's (Mercedes CLK GTR Coupe και Mercedes CLK GTR Roadster)