Όλα τα νέα μοντέλα από την αμερικανική Έκθεση Αυτοκινήτου


Το L.A. Auto Show είναι μια διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου, που διεξάγεται στο Los Angeles των ΗΠΑ. Το Auto Show της California πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο δεύτερο εξάμηνο του έτους στο Συνεδριακό Κέντρο του Los Angeles και παρουσιάζει τακτικά πολλές καινοτομίες.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2018

Το L.A. Auto Show 2018 διεξάγεται μαζί με το AutoMobility LA από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου. Οι Καλιφορνέζοι προσελκύουν περισσότερες από 60 πρεμιέρες στις αίθουσες της έκθεσής τους, συμπεριλαμβανομένων πολλών ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών με τις καινοτομίες τους.

Η Audi με έναν κλώνο της Taycan

Ένα από τα κυριότερα σημεία του L.A. Auto Show 2018 είναι ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο σπορ αυτοκίνητο, το e-tron GT της Audi. Το μοντέλο παραγωγής θα ξεκινήσει να παράγεται το 2020 και θα υιοθετήσει την τεχνολογία της Porsche Taycan. Το τετραθέσιο θα λανσαριστεί με ισχύ 600 PS και τετρακίνηση. Υπολογίζεται ότι θα κοστίζει κάτι λιγότερο από 100.000 ευρώ. Η αυτονομία θα υπερβεί πιθανότατα το όριο των 500 km, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου στο κάτω μέρος του πατώματος μπορεί να φορτιστεί με σύνδεση 800 Volt μέσα σε 15 λεπτά για επιπλέον 400 km.

Αναφερόμενοι και στην Porsche: Οι άνθρωποί της έχουν στο L.A.την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό την τελευταία έκδοση της 911, τη γενιά 992, η οποία εμφανίζεται με μια νέα, σημαντικά αναθεωρημένη όψη, με ένα πιο έντονο πίσω μέρος και μια συνεχή λωρίδα LED. Ο τρίλιτρος boxer κινητήρας στην Carrera αποδίδει στη νέα έκδοση 450 αντί 420 PS και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο PDK οκτώ σχέσεων.

Η AMG στέφει την GT με την έκδοση Pro

Παραμένοντας στην περιοχή της Στουτγκάρδης, ο λόγος περνά στη Mercedes, στην οποία βρίσκεται στο προσκήνιο η AMG. Η AMG GT υφίσταται ένα facelift και ως επιβράβευση της παλιάς σειράς, οι Γερμανοί φέρνουν και την AMG GT R Pro στον θρόνο των σπορ αυτοκινήτων.

Η BMW έκανε επίσης πολλές προετοιμασίες για το L.A. Auto Show. Τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες και ένα πρωτότυπο ανακοινώθηκαν από το Μόναχο. Σε αυτές περιλαμβάνονται το επταθέσιο πολυτελές SUV X7, η M340i xDrive και η νέα Σειρά 8 Cabrio. Το πρωτόυπο μοντέλο είναι το iNext.

Η “FinalEdition” του Beetle

Κατά τα λοιπά, σίγουρες είναι οι πρεμιέρες του νέου Mazda 3, του pick-up Jeep Gladiator, ενός πρωτότυπου της Mitsubishi, ενώ η KIA παρουσιάζει το νέο Soul. Η Volvo μπορεί να υπερηφανεύεται ως αυτοκινητοβιομηχανία, για τη μη παρουσίαση κάποιου αυτοκινήτου στο περίπτερό της, αλλά κάποιες ιδέες για την κινητικότητα. Τέλος, η VW παρουσιάζει την τελευταία -όνομα και πράγμα- έκδοση, την "FinalEdition" του Beetle.

Παρεμπιπτόντως, οι ρίζες της έκθεσης στο Los Angeles βρίσκονται στο έτος 1907. Το 1929 η έκθεση, η οποία κατά το διάστημα εκείνο λάμβανε χώρα κυρίως σε σκηνές, έπεσε θύμα μεγάλης πυρκαγιάς. Χάρη στη βοήθεια πολλών βοηθών, το Show ήταν σε θέση να συνεχιστεί με νέα εκθέματα μία ημέρα αργότερα.