Ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής της η Alfa Romeo 4C


Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά σπορ μοντέλα έφτασε στο τέλος του δίχως να υπάρχει προοπτική διάδοχης κατάστασης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2019

Μεγάλη ανατροπή στον προγραμματισμό της Alfa Romeo έφερε η συγχώνευση της FCA με τον όμιλο PSA. Έτσι, πέρα από την ακύρωση της παραγωγή ενός supercar με το λογότυπο 8C και ενός σπορ GTV, η αλλαγή πλεύσης τερματίζει και την 4C που υπήρχε ως το μοναδικό σούπερ σπορ μοντέλο και μάλιστα ως κεντρομήχανο.

Η κουπέ 4C είχε ήδη ολοκληρώσει την πορεία της από πέρυσι το καλοκαίρι και πλέον έχουν ξεμείνει ελάχιστες απούλητες 4C Spider. Ως μοντέλο η 4C είχε παρουσιαστεί ως μια αναλαμπή των Brera, Spider και GTV των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά ως αυτοκίνητο ήταν αρκετά ιδιαίτερο και ακριβό καταδικάζοντας με το καλημέρα την εμπορική πορεία του αυτοκινήτου.

Πλέον η γκάμα της Alfa Romeo έχει ξεμείνει με τις Giulietta, Giulia και Stelvio. Πάντως, τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν στην επόμενη τριετία.

Και δεν μιλάμε για την επερχόμενη Tonale που βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Jeep Compass, αλλά για νέα κόμπακτ μοντέλα που θα μοιράζονται κοινά στοιχεί και πλατφόρμες με διάφορα Peugeot και Citroen. Ήδη ακούγεται μέχρι και η επιστροφή ενός μοντέλο στα μέτρα και σταθμά του Punto.