Παγκόσμια πρωταθλήτρια η ελληνική ομάδα NewGen Motors του Δημόσιου Λυκείου Φιλοθέης στο Land Rover 4x4 in Schools


Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία σε παγκόσμιο σχολικό διαγωνισμό σημείωσε ελληνική ομάδα. Η NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους τελικούς του Land Rover 4x4 in Schools που διεξήχθησαν στο Κόβεντρι της Αγγλίας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. 

  • 17/4/2019

Στον διαγωνισμό Land Rover 4x4 in Schools συμμετέχουν ομάδες μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου από όλα τον κόσμο, αποτελούμενες από 3 έως 6 μέλη, που συνεργάζονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο 4x4 όχημα σύμφωνα με τους Τεχνικούς Κανονισμούς των διοργανωτών. Το όχημα πρέπει να έχει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές ενός πραγματικού 4x4 και να μπορεί να κατευθυνθεί εξ αποστάσεως και να διασχίσει με επιτυχία μια “off road” δύσκολη πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια.

Η ομάδα της NewGen Motors αποτελείται από τους Βασίλη Μεσημέρη (αρχηγός), Ερμή Μαρίνη (μηχανικό σχεδίασης), Άννα Καραμαλίκη (υπεύθυνη μάρκετινγκ), Στέφανο Καγιουλή (υπεύθυνο περιπτέρου), Τζωρτζίνα Σοφιανού (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και Γιώργο Τσάμη (υπεύθυνο εξοπλισμού και ανάπτυξης). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα Vincera από την Μαλαισία και την τρίτη η Xtreme-K από την Πορτογαλία. Στον τελικό είχαν προκριθεί και συμμετείχαν 22 ομάδες από 14 χώρες.