Παραγωγή Πετρελαιοκινητήρων για την Chevrolet Europe το 2006


Τον Μάρτιο του 2006, θα ξεκινήσει η παραγωγή των νέων πετρελαιοκινητήρων για τα αυτοκίνητα της Chevrolet Europe στο νέο εργοστάσιο κινητήρων της GM DΑΤ, στο Gunsan στη Ν. Κορέα
  • 29/11/2005
Τον Μάρτιο του 2006, θα ξεκινήσει η παραγωγή των νέων πετρελαιοκινητήρων για τα αυτοκίνητα της Chevrolet Europe στο νέο εργοστάσιο κινητήρων της GM DΑΤ, στο Gunsan στη Ν. Κορέα.
Η κατασκευή του νέου εργοστασίου πετρελαιοκινητήρων δίπλα σε μία από τις τρεις μονάδες παραγωγής οχημάτων της GM DΑΤ στην Κορέα, ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2005 ενώ η πιλοτική παραγωγή ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου. Η παραγωγική μονάδα με εμβαδόν 19.200 τ.μ. θα έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 250.000 κινητήρων.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη κανονικής παραγωγής τον Μάρτιο του 2006, οι κινητήρες υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές. Αυτές περιλαμβάνουν τεστ αντοχής σε νέα δυναμόμετρα στις εγκαταστάσεις κινητήρων του Bupyung, στο Incheon της Κορέας και δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες κάτω από τις πιο δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες του πλανήτη.
Το εργοστάσιο θα παράγει δύο εκδόσεις τετραβάλβιδων κινητήρων common rail με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής και κυβισμό 2.0 λίτρων, προϊόντα συνεργασίας των GM DΑΤ, GM Powertrain και VM Motori:

- Η έκδοση με υπερσυμπιεστή σταθερής γεωμετρίας (FGT) θα αποδίδει 88 kW (120 ps) στις 4.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 280 Nm στις 2.000 σ.α.λ.
- Η έκδοση υψηλών επιδόσεων με υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) θα αποδίδει 110 kW (150 ps) στις 4.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 310 Nm στις 2.000 σ.α.λ.
Οι κινητήρες θα πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro IV. Η σχεδίασή τους ενέχει πλεονεκτήματα στους τομείς θορύβων, κραδασμών και τριγμών. Ένα φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF) θα προσφέρεται και με τις δύο εκδόσεις, για περαιτέρω μείωση του επιπέδου σωματιδίων που εμπεριέχονται στα καυσαέρια. Οι κινητήρες θα ρυθμίζονται για τη βελτιστοποίηση των ατομικών χαρακτηριστικών και απαιτήσεων κάθε οχήματος και θα συνδυάζουν την άριστη λειτουργική απόδοση με την υποδειγματική οικονομία καυσίμου. Θα τοποθετούνται και σε άλλα οχήματα Chevrolet στο άμεσο μέλλον.

e-go.gr