Πάταξη της αισχοκέρδειας στα καύσιμα


Mε νέα μέτρα και κυρίως αυστηρά πρόστιμα συνεχίζει το υπουργείο ανάπτυξης την προσπάθειά του για την πάταξη της αισχροκέρδειας στα πρατήρια καυσίμων, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν παραβάσεις από κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν παράτυπα 15 πρατήρια τα οποία διέθεταν καύσιμα σε υψηλές τιμές.
  • 6/8/2003
Mε νέα μέτρα και κυρίως αυστηρά πρόστιμα συνεχίζει το υπουργείο ανάπτυξης την προσπάθειά του για την πάταξη της αισχροκέρδειας στα πρατήρια καυσίμων, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν παραβάσεις από κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν παράτυπα 15 πρατήρια τα οποία διέθεταν καύσιμα σε υψηλές τιμές. Σε τέσσερα από αυτά επιβλήθηκαν πρόστιμα, αφού διαπιστώθηκε ότι προκάλεσαν αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλο, οι ποινές που προβλέπονται στον σχετικό νόμο για την αγορά καυσίμων είναι το τελευταίο βήμα πριν την επιβολή ανώτατων τιμών ("πλαφόν") στα καύσιμα. Το υπουργείο είχε δώσει προθεσμία 10 ημερών, από τις 24 Ιουλίου, για όσους υπερτιμολογούσαν τα καύσιμα και κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Ο υπουργός προειδοποίησε ότι έπεται συνέχεια εφόσον δεν ομαλοποιηθούν οι τιμές. Πάντως, ο κ. Τσοχατζόπουλος επέρριψε ουσιαστικά την ευθύνη στους πρατηριούχους, επισημαίνοντας ότι οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών "είναι άλλο θέμα".