Πάτησαν άσφαλτο τα πρώτα ελαστικά χωρίς αέρα της Michelin (video)


Το καινοτόμο Michelin Uptis έρχεται για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, προσφέροντας μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά και στα τρυπήματα. 

  • 16/1/2023

Ήταν Σεπτέμβριος του 2021 όταν η Michelin αποκάλυπτε για πρώτη φορά το νέο της project με την ονομασία «Uptis» και αφορούσε στην ανάπτυξη ενός ελαστικού που δεν θα έχει αέρα, θα είναι αδιάβροχο, αδιάτρητο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Ένα από τα πρώτα βαν της DHL Σιγκαπούρης που εφοδιάστηκαν με τα Michelin Uptis.
Ένα από τα πρώτα βαν της DHL Σιγκαπούρης που εφοδιάστηκαν με τα Michelin Uptis.

Τότε η γαλλική εταιρεία εμφανιζόταν σίγουρη ότι θα το βγάλει στους δρόμους μέχρι το 2025 και πριν από λίγες ημέρες έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από επίσημη ανακοίνωση η εταιρεία μεταφορών DHL στην Ταϊλάνδη συνεργάστηκε με τη Michelin και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα «φόρεσει» σε περισσότερα από 50 βαν το νέο ελαστικό.

Ήδη από τις 10 Ιανουαρίου μερικά από αυτά τα οχήματα έχουν ήδη εξοπλιστεί με το Michelin Uptis και συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα όπου θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για τον κατασκευαστή και τα οποία θα μπορέσει να αξιοποιήσει στην ολοκλήρωση του project.

Tο όνομα Uptis είναι αρτικόλεξο για το Unique Puncture-proof Tire System και σύμφωνα με τη Michelin η απουσία θαλάμου αέρα συμβάλει καθοριστικά στην αποδοτικότητά του.

Έτσι προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά και στα τρυπήματα, μεγαλύτερη ασφάλεια στους επιβάτες καθώς και υψηλότερη απόδοση για οχήματα που διανύουν πολλά χιλιόμετρα, όπως είναι τα εταιρικά βαν της DHL. Παράλληλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον αφού έτσι αυξάνεται η διάρκειά ζωής τους και δεν απορρίπτονται με τον ίδιο ρυθμό που συμβαίνει στα συμβατικά ελαστικά.

Σύμφωνα με έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η Michelin σήμερα το 20% των ελαστικών απορρίπτονται πρόωρα, είτε λόγω τρυπημάτων (12%) ή φθοράς που προκαλείται από λάθος πίεση αέρα (8%). Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τεχνολογία Uptis θα μπορούσε να αποτρέψει την πρόωρη απόρριψη έως και 200 εκατομμυρίων ελαστικών ετησίως ή 2 εκατ. τόνων υλικού που ισοδυναμεί με 200 φορές το βάρος του Πύργου του Άιφελ!