Περισσότερη δύναμη για την BMW M135i


Αν σας ακούγονται λίγα τα 350 άλογα της M135i τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην πρόταση αναβάθμισης της Dahler.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: DAHLER
  • 9/11/2020

Όσοι θεωρούν πως το πέρασμα της νέας γενιάς της Σειράς 1 από την πίσω στην μπροστινή κίνηση δεν είναι τόσο ενδιαφέρον οδηγικά, τουλάχιστον το ίδιο δεν μπορούν να πουν και για τις πιο hot εκδόσεις. Όπως είναι η M135i η οποία στέκεται απέναντι τόσο στο Audi S3 Sportback όσο και στην Mercedes-AMG A35.

Κάτω από το καπό της γρήγορης και τετρακίνησης BMW υπάρχει ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος που αποδίδει 306 PS και 450 Nm. H Dahler Design & Technik αναλαμβάνει να αυξήσει την ισχύ στους 348 PS και την ροπή στα 500 Nm.

H ελβετική εταιρία βελτιώσεων δεν αναφέρει κάτι σχετικό για τις επιδόσεις, αλλά μπορεί να υποθέσει κανείς πως θα είναι ελαφρώς καλύτερη από τα 4,8 sec που χρειάζεται η εργοστασιακή M135i για τα πρώτα 100 km/h από στάση. Όσο για την τελική προφανώς θα έχει παραμείνει στα 265 km/h.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν βελτιώσεις στο σύστημα εξαγωγής με πιο ελεύθερα διαφράγματα και διαφορετικό έλεγχο στα flaps για ακόμη πιο hardcore ήχο. Επίσης, οι απολήξεις είναι διαμέτρου 114 mm και κατασκευασμένες από τιτάνιο. Σχετικά με την ανάρτηση υπάρχουν νέα ελατήρια που φέρνουν και πιο κοντά το αμάξωμα στο οδόστρωμα.

Φυσικά υπάρχουν και ζάντες 20’’ ειδικού κράματος που είναι 30-35% ελαφρύτερες από τις στάνταρ μειώνοντας την αναρτώμενη μάζα προς όφελος των δυναμικών χαρακτηριστικών.