Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το NAIAS 2015


To North American International Auto Show (NAIAS 2015) φιλοξενείται από τις 12 έως και τις 25 του μηνός στο Cobo Center του Detroit.

  • 13/1/2015

Λαμπερή, δυνατή σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές παρουσίες, η έκθεση αυτοκινήτου του Detroit ξεκίνησε δυναμικά την αυτοκινητική μας χρονιά.

Και μπορεί οι Ευρωπαίοι να έχουν κάνει κανονική απόβαση, στις ΗΠΑ, όμως φαίνεται ότι και οι Αμερικανοί δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Από νωρίς το πρωί τα βλέμματα τράβηξε η καλλίγραμμη Alfa Romeo 4C Spider για να ακολουθήσει μετά μια "ομοβροντία" από νέα, δυνατά μοντέλα.

Η BMW έριξε στη μάχη τη νέα γενιά της Σειράς 6 σε Coupe, Convertible και Gran Coupe, ενώ η MINI σε παγκόσμια πρεμιέρα παρουσίασε το "πυραυλάκι" John Cooper Works.

Η Mercedes παρουσίασε στο ευρύ κοινό όσα είδαμε και σας έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ενώ η Audi μας έδειξε το νέο Q7, το μεγάλο της SUV που χτυπά στην καρδιά των απαιτήσεων της αμερικανικής αγοράς.

Η Volkswagen παρουσίασε το Cross Coupe GTE, στο μεταξύ όμως τα Golf και Golf GTi κέρδισαν τον τίτλο North American Car of the Year.

Η Nissan παρουσίασε το θρυλικό της pick, το Titan πιο έτοιμο από ποτέ να αντιμετωπίσει το Ford F-150  το οποίο εμφανίστηκε πανίσχυρο στην έκδοση Raptor με twin turbo κινητήρα V6 με ισχύ περίπου 500 (!) ίππους.

Η Ford όμως έκανε τα αποκαλυπτήρια και του πολυαναμενόμενου Ford GT, αναβίωση του θρυλικού ονόματος κάτω από ένα εντυπωσιακότατο αμάξωμα καμωμένο με ανθρακόνημα και κινητήρα Ecoboost, τον ίδιο κινητήρα του Raptor αλλά εδώ με απόδοση 600 ίππους και διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο επτά σχέσεων.

H Toyota παρουσίασε το νέο fuel cell Mirai, την πρώτη προσπάθεια της εταιρίας για την παραγωγή αυτοκινήτου κυψελών υδρογόνου ευρείας παραγωγής.

Η Chevrolet παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση του Volt με αυξημένη αυτονομία κι έναν νέο 1500άρη κινητήρα, αλλά και το...Bolt (Κεραυνός), ένα concept για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας.