Ποιο αυτοκίνητο είναι στο Top-5 σε 13 χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2020;


Δείτε πως διαμορφώνονται οι τάσεις της αγοράς για τους πρώτους 11 μήνες του 2020 και ποια μοντέλα είναι τα πιο δημοφιλή σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

  • 31/12/2020

Μπορεί τα SUV να είναι τα τελευταία χρόνια η κυρίαρχη τάση της αγοράς, όμως το αυτοκίνητο που καταφέρνει να είναι μέσα στην πεντάδα των πωλήσεων σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες είναι ένα sedan, το Skoda Octavia.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του JATO Dynamics το Octavia είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία και την Ελβετία (!) ενώ είναι στην πεντάδα των πωλήσεων σε 13 συνολικά χώρες, ξεπερνώντας το Renault Clio κατά 4 χώρες και το VW Golf κατά πέντε χώρες.

To Οctavia, πέρα από τις πρωτιές που αναφέραμε, είναι δεύτερο σε πωλήσεις στην Φινλανδία και Σλοβακία, τρίτο στην Εσθονία, την Ουγγαρία και την Λετονία, τέταρτο σε πωλήσεις στην Γερμανία και την Λιθουανία, και πέμπτο στο Βέλγιο και την Ρουμανία.

To Clio ήταν μέσα στην πεντάδα σε 9 από τις 27 ευρωπαϊκές αγορές, όντα νούμερο 1 στην Γαλία και την Πορτογαλία, Νο. 2 στο Βέλγιο, Νο. 3 στην Ιταλία, Νο. 4 στην Εσθονία, Ελλάδα, Ρουμανία και Ισπανία, και Νο. 5 στο Λουξεμβούργο.

Το Golf είναι στην πεντάδα 8 χωρών, όντας Νο. 1 στο Βέλγιο και την Γερανία, Νο. 2 στην Αυστρία, Λουξεμβούργο και Νορβηγία, Νο. 3 στην Βρετανία και Σουηδία, και πέμπτο στην Λετονία.

Πίσω από αυτά τα τρία μοντέλα βρίσκονται τα Toyota Corolla και Yaris, με έξι και πέντε παρουσίες στο top-5 των ευρωπαϊκών αγορών, με το Yaris να είναι μία πρωτιά στην χώρα μας.