Ποιο είναι το νέο ρεκόρ που πέτυχε το Honda Civic Type R;


H ΑΤΥΠΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΘΙΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.

  • 9/7/2020

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το ταχύτερο προσθιοκίνητο Honda παραγωγής να ανακτά ένα ρεκόρ από τον βασικό του αντίπαλο: το Renault Megane RS Trophy-R. Και το νέο ρεκόρ γύρου έγινε στην πίστα της Suzuka την οποία οι Ιάπωνες προφανώς και γνωρίζουν καλύτερα από το καθένα.

Ο νέος χρόνος του Honda Civic Type R Limited Edition ήταν στα 2 λεπτά και 23,9 δευτερόλεπτα και είναι περίπου ενάμιση δευτερόλεπτο ταχύτερος από του Renault.

Η πίστα της Suzuka έχει μήκος 5,8 km με πολύ γρήγορες στροφές και μια ευθεία στα 1,2 km. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ειδικής έκδοσης του Type R αφορά σε αρκετά εξαρτήματα με μικρότερο βάρος, στην βελτίωση της ανάρτησης και του τιμονιού και σε πολλές άλλες βελτιώσεις.

Τεχνικά η Honda έχει σημειώσει την συγκεκριμένη επίδοση με μια πολύ ειδική πρωτότυπη έκδοση η οποία είναι η πιο extreme στην γκάμα του Type-R και θα υπάρξει σε μόλις 100 αυτοκίνητα. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για το Trophy-R με εξίσου περιορισμένη παραγωγή.

Υπενθυμίζεται πως το Honda Civic Type R Limited Edition εξακολουθεί να αποδίδει 320 PS στις 6.500 rpm και 400 Nm στις 2.500-4.500 rpm. Όσο για την επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h αυτά δεν ξεπερνούν τα 5,7 sec.