Ποιος είναι ο νέος αρχισχεδιαστής της Ford και τι πρόκειται να αλλάξει;


Σε μια πολύ σημαντική αλλαγή προχωρά η αμερικανική εταιρία προχωρώντας σε ένα νέο κεφάλαιο.

  • 26/1/2021

Μετά από 38 χρόνια στα σχεδιαστήρια της αυτοκινητοβιομηχανίας ο Moray Callum, o επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Ford που φαίνεται στην κεντρική φωτογραφία, αποφάσισε να αποσυρθεί. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο πιστώνονται πολλά μοντέλα της αμερικανικής εταιρίας συμπεριλαμβανομένων των Mustang, GT, Mustang Mach-E κ.α.

Ο Moray είχε ξεκινήσει την καριέρα του το 1982 από την Chrysler και από εκεί στα στούντιο των PSA Group, Ghia και Mazda ως υπεύθυνος για την 3η γενιά του MX-5. Στην Ford βρέθηκε από το 2014 δίνοντας το πρόσταγμα για το ντιζάιν των Ford της τελευταίας επταετίας. Και αν σας λέει κάτι παραπάνω το επώνυμο του είναι επειδή ο Moray είναι αδελφός του Ian Callum, πρώην αρχισχεδιαστή της Jaguar για περίπου δύο δεκαετίες.

Ο Moray Callum (αριστερά) και ο Anthony Lo (δεξιά)
Ο Moray Callum (αριστερά) και ο Anthony Lo (δεξιά)

Τώρα, την θέση του στην Ford θα αναλάβει ο ασιατικής καταγωγής Anthony Lo o οποίος μετακομίζει από τo Παρίσι και το στούντιο της Renault για τη Γερμανία. Ο Lo έχει συμβάλλει στον σχεδιασμό των πιο πρόσφατων γαλλικών μοντέλων, καθώς και των εντυπωσιακών πρωτότυπων Dezir και Trezor.

Πριν από την Renault έχει δουλέψει για την Saab, τις Opel/ Vauxhall και στο τμήμα σχεδιασμού της General Motor Ευρώπης, ενώ έχει περάσει από την Mercedes και την Audi. H πρώτη του δουλειά ήταν τέλη της δεκαετίας του 1980 στην Lotus. Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια και με ακόμη πιο ελκυστικά νέα Ford!