Polestar 2: Πρώτη εικόνα από το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο


Η Volvo ετοιμάζει πυρετωδώς τον αντίπαλο του Tesla 3 με το όνομα Polestar 2 το οποίο μάλλον θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/1/2019

H Polestar, η μάρκα που δημιουργήθηκε μέσα στην Volvo για τα ηλεκτρικά και σπορ μοντέλα της, ετοιμάζει το δεύτερο αυτοκίνητό της, με την ονομασία Polestar 2 και στόχο αυτοκίνητα της κατηγορίας του Tesla 3. Θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, και θα βγει στην αγορά, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, πριν το τέλος της νέας χρονιάς.

Μέχρι τότε θα πρέπει να κάνει την πρεμιέρα του σε κάποια έκθεση, και μάλλον αυτή θα είναι στην Γενεύη. Και τα προεόρτια άρχισαν, με την δημοσίευση της πρώτης εικόνας-teaser του μοντέλου, όπου βλέπουμε το πίσω μέρος του. Από την φωτογραφία δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά, πέρα από την σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων με την φωτεινή λωρίδα απ' άκρη σε άκρη, και παίρνουμε και μια μικρή ένδειξη για την γενικότερη φιλοσοφία του αμαξώματος που μάλλον θα είναι ένα σπορτίφ τετράθυρο fastback.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν το ηλεκτρικό του σύστημα να αποδίδει 400 άλογα και να διαθέτει μπαταρίες που θα μπορούν να του εξασφαλίσουν αυτονομία στα 482 χιλιόμετρα. Θα εφοδιάζεται επίσης με ένα νέο σύστημα infotainment το οποίο θα ονομάζεται Google Android HMI και θα βασίζεται στο λειτουργικό Android.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις άμεσος αντίπαλος του Polestar 2 είναι το Tesla 3 οπότε οι πληροφορίες θέλουν η τιμή του να είναι άμεσα ανταγωνιστική του αμερικάνικου μοντέλου. Όπως και να έχει θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές εβδομάδες μέχρι να έχουμε τα πλήρη αποκαλυπτήρια του πολύ ενδιαφέροντος αυτού μοντέλου της Volvo/Polestar.